изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:42 EEST
Путин със ЗиЛ, а чиновниците с Lada    
Любопитно
Зам. министърът на Министерството на икономическото развитие в Русия внесе предложение всички чиновници работещи в държавния апарат да се возят само на автомобили, родно производство. На този етап изключение правят само първите хора в Русия, които могат да използват западни лимузини.


На първо четене родното руско производство се свързва основно с продукцията на АвтоВАЗ и в този случай чиновниците ще трябва да се качат в автомобили с марка Lada. В предложението обаче има вратичка, според която производството на автомобили BMW и Ford в Русия, например също се числи към родното производство.
 
Що се отнася до президента и министрите, ще припомним, че през 2010 година тогавашният президент Медведев даде поръчение на автомобилния завод ЗиЛ да разработи и произведе руски представителни лимузини. От компанията даже направиха някои ескизи, но на този етап май това е всичко.
 
Подобна стратегия вече предприеха страни като Китай и Италия. В КНР започва разработка на нова президентска лимузина, а италианския премиер Марио Монти застави подчинените си да преминат от автомобили с марка Audi, към возилата родно производство Lancia. http://fakti.bg/
 


Сходни връзки

Путин със ЗиЛ, а чиновниците с Lada | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди