изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:17 EET
Футбол. Данчев: Бербатов напуска Манчестър Юнайтед през лятото    
Спорт София. Агентът на Димитър Бербатов Емил Данчев призна, че българският нападател ще напусне Манчестър Юнайтед през летния трансферен прозорец! Това призна Данчев в ефира на "Канал 3". "Митко ще може "да погледне" към друг отбор още през лятото и ръководството на Юнайтед ни увери, че няма да пречат на трансфера", заяви Данчев.


Данчев е имал три срещи с мениджъра сър Алекс Фъргюсън, на които е станало ясно, че Юнайтед ще съдейства на българина да си намери нов клуб през лятото.
„Имах три срещи със сър Алекс Фъргюсън. След тях останах доволен от оценката му за Бербатов. Позицията на клуба е следната: „Ние няма да пречим, ще бъдем изключително добре предразположени, ако дойде оферта за него, няма да му правим спънки."
„Доволен съм от това, че успяхме да постигнем съгласие, когато окончателно се взе решение и те удължиха договора с една година. Уговорихме финансовите детайли за неговото напускане. Приемаме това, че сър Алекс си готви следващия Манчестър Юнайтед, за следващите 3-4 години и бъдещето на Юнайтед не е свързано с Митко. Сър Алекс иска да смени стила на игра на Юнайтед, иска да вкара повече бързина в играта”, призна Емил Данчев.
„Най-вероятно в Англия няма да остане. Неговото желание е да напусне Острова, категорично не през Океана. Не иска да играе в САЩ, Япония, ОАЕ и подобни. Не изключвам възможност той да продължи кариерата си в друг не по-малко класен отбор от Манчестър Юнайтед”, призна Данчев. По този начин стана ясно, че Бербатов ще избира между някое от големите европейски първенства – Примера дивисион, Серия "А" или Бундеслигата.
„Исках Манчестър да обявят, че ако има отбор, в който Митко иска да отиде, те ще седнат и ще преговарят. Няма да има космически трансферни суми. Митко трябва да изтърпи тази ситуация, не е в неговия стил да тръгне да прави скандали „ала Тевес””, сподели агентът.
„В лицето на Чичерито, Рууни и Уелбек той разполага с талантливи нападатели. Единственото, което те имат малко в повече от Митко, е скоростта. Бербатов е по-техничен. Не е наказание, че го оставя извън групата, а е прословутият шотландски инат. С тая ситуация около Димитър, през този сезон Фъргюсън изгуби три купи на Англия, Шампионска лига и Лига Европа. Смятам, че ще му бъде много трудно и да защити титлата в Англия”, очаква агентът.
Данчев разказва и впечатленията си за легендарния шотландец. „Едва ли има мениджър, който се доближава до Фъргюсън. При две от срещите ми с него и Гил останаха с впечатлението, че той ще остане старши треньор, докато пожелае. Лично той ми е поднасял чай и кафе, не се държи надменно”.
"Не можем да държим сметка на сър Алекс Фъргюсън за неговите решения. Има интерес, но чакахме Фърги да обяви официално позицията на клуба. Моята позиция беше следната: „Ако вие не обявите това публично, клубовете се страхуват да влизат в преговори, защото смятат, че Юнайтед ще иска космическа сума, защото той е най-скъпият трансфер в историята на клуба. Сър Алекс официално обяви, че договорът на Бербатов е удължен с една година и Митко може да погледне към друг отбор. Условията са почти същите като в първия договор, който подписа,” добави Данчев.
Той завърши с думите: "Като принцип ще търсим договор за 2 плюс една години със следващия му клуб".
Снимка: АФП

http://www.focus-sport.net/

 


Сходни връзки

Футбол. Данчев: Бербатов напуска Манчестър Юнайтед през лятото | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди