изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:52 EEST
Цветанов: Трайчо Трайков обиди ГЕРБ    
Политика Трайчо Трайков обиди много партийната група на ГЕРБ с изказването, че нямал никакво отношение към партията. Той бе избран с кредита на доверие и подкрепа на партията. След като кредитът е изчерпан, е нормално да има промяна в управлението, заяви днес вицепремиерът Цветан Цветанов.


Той коментира думите на Трайков, който опроверга официалното съобщение, че е подал оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ още в четвъртък вечерта, след завръщането на водената от премиера делегация в Катар.
На другия ден министърът заяви, че още не подал оставка, защото не е член на партията и, "логично", не би могъл да го направи пред нея, затова отива в Министерски съвет, където да стори това.

"Във всяко едно назначение винаги има политически мотиви. В конкретната вечер, когато се взе решение за отстраняването на министрите, след като водих разговор с Трайков, имаше и телефонен разговор лично с премиера", каза още Цветанов в сутрешния блок на ТВ7. "Аз ще запазя мълчание относно това, което излиза в медиите – ние сме били в един екип, в един отбор. И не искам да коментирам", добави той.

Вътрешният министър изтъкна, че в правителството за всичко, което става в енергетиката, последната дума има премиерът и никой министър не може да води самостоятелна политика. Цветанов бе категоричен, че всички решения са ръководени от интересите на България и обществото.

По повод проекта за АЕЦ "Белене", заради който от Синята коалиция изказаха съмнения, че Трайчо Трайков е отстранен, Цветанов коментира: "Премиерът много ясно каза, че няма да има българо-руски проект за "Белене".

Относно новия министър Делян Добрев вицепремиерът заяви, че и досега е поемал допълнително ангажимент и знае, че ако се провали в политиката, в работата си, ще загуби доверие.
"Той ще бъде един успешен министър, както и премиерът каза", категоричен бе Цветан Цветанов и допълни същото за новия здравен министър Десислава Атанасова, която "е работила в болница – знае всички тънкости, проблеми, нужди".
Вицепремиерът обобщи, че решението за оставките както на Трайчо Трайков, така и не Стефан Константинов, е политическо и е добро, и не е най-важното дали икономическият министър е бил на плаж в Катар.

Вчера и външният министър Николай Младенов коментира скандала около оставката на Трайчо Трайков. Това стана, след като самият Трайков заяви, че е шокиран как Младенов се е оправдал с него за неуспешния бизнес форум в Катар. Министърът в оставка беше категоричен, че всички са били на плаж и когато форумът е започнал, лично той е бил там ( доказателство за това е отразената от медиите негова реч на английски пред българските бизнесмени - б.р.). Трайков бе категоричен, че не е подал оставка по лични причини, а практически е бил уволнен.

В отговор външният министър призна, че първата среща на бизнеса в Катар е била негова грешка, но не скри, че е ядосан от думите на Трайков и заяви, че няма да коментира, защото е "под достойнството му".

Междувременно днес американският посланик Джеймс Уорлик защити Трайчо Трайков, като заяви, че той е действал в интерес на българските  граждани и в САЩ много го уважават.

www.dir.bg

 


Сходни връзки

Цветанов: Трайчо Трайков обиди ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди