изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:11 EEST
Кирил Маричков отхвърлен от Ватикана?    
Новини Българското външно министерство прикрива голям международен скандал със сина на рокмузиканта Кирил Маричков от "Щурците", който носи неговото име, твърди бургаският сайт "Бесове", позовавайки се на свои източници от МВнР. Според колегите папската държава Ватикана е отхвърлила категорично кандидатурата му.

 

България е депозирала документите на кандидат-дипломата в Секцията за връзка с държавите – фактическото Външно министерство на Ватикана, още на 1 февруари т.г. Оттам би трябвало да му издадат агреман, чрез който приемащата страна одобрява посланика. Макар и да няма краен срок за получаване на одобрение, приема се, че това става в рамките на най-много две седмици. Ако след този период все още няма отговор, се смята, че кандидатът е нежелан и трябва да се предложи друг. Ватикана не е отговорила вече повече от месец и половина.

КИРИЛ МАРИЧКОВ-СТАРШИ ПРЕД БЛИЦ: АКО ВАТИКАНА СА ПРОТИВ СИНА МИ, ЩЯХ ДА ЗНАМ

“Нищо не знам по въпроса, така че нищо не мога да коментирам, след като не знам. За пръв път от вас чувам това нещо. Ако имаше нещо такова, синът ми щеше да се обади да ми каже. Само това мога да коментирам. Струва ми се, че е доста невероятно. Но ако имаше такова нещо, той според мен на секундата щеше да ми се обади”.

ДИМИТЪР ЯПРАКОВ, ДИРЕКТОР НА “ИНФОРМАЦИЯ И КОМУНИКАЦИЯ” КЪМ МВнР, ПРЕД БЛИЦ:

“Кандидатурата на един посланик няма какво да се приема или да не се приема, а приемащата страна издава агреман. Процедурите по издаване на агреман са продължителни и зависят от много неща. В България например агреман се издава в рамките на един до два месеца, в Македония също до два месеца. Има държави, които по-бързо издават агремана. Това зависи от вътрешната съгласуваност и координации в съответната държава. Т.е. няма краен срок за това. То дори не е регламентирано някъде. Процедурата по искане и получаване на агреман е продължителна процедура. Тя не е регламентирана и няма срокове. Така че в никакъв случай не е притеснително, че още няма отговор от Ватикана. Преди години по шест-седем месеца се е чакал агреман в конкретни случаи. Ако се върнете назад в историята, ще видите, че има много такива случаи. Така че това не е прецедент, че се е забавило. Вие знаете кои са получили агреман – тези, които вече имат укази, така че можете да си направите сметка колко още чакат. Не е господин Маричков единствен, няма нищо обезпокоително. Така че – няма инструктивни срокове. Нито в България има такъв – когато ние даваме агреман за искани кандидатури на други държави, нито има обратното за тях. Няма такива срокове”.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Кирил Маричков отхвърлен от Ватикана? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди