изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:11 EEST
ЖЕНАТА-ПРЕДПРИЕМАЧ Е ГАРАНЦИЯ ЗА УСПЕХ    
НовиниНасърчаването на жените-предприемачи бе във фокуса на вниманието по време на националната кръгла маса - "Европейски и национални политики за гарантиране развитието на жените в предприемачеството и на пазара на труда", която се проведе в петък. Форумът имаше за цел да докаже, че жената-предприемач е гаранция за успех.


Той бе организиран от Информационното бюро на Европейския парламент в България в партньорство със списание "Мениджър" и Българската търговско-промишлена палата. В рамките на форума евродепутатът д-р Антония Първанова е акцентирала на гарантираното развитие на нежния пол в предприемачеството на пазара и труда. “При разглеждането на новия програмен период на структурните фондове - 2014 – 2020 г. единодушно бе подкрепено предложението ми да има място за проекти, пригодени за потребностите на жените, желаещи да започнат собствен бизнес”, е посочила тя, съобщиха от екипа й.
Д-р Първанова, заместник председатаел на Алианса на либералите и демократите за Европа  и координатор на АЛДЕ за Комисията за правата на жените и равенството между половете, е разкрила възможност, за която се знае малко в България. Това е Европейският механизъм за микрофинансиране, чрез който се предоставят директно заеми до 25 хиляди евро на малки предприятия с персонал до 10 човека. Друг аспект е използване на средствата от структурните фондове на Европейския съюз срещу изолацията на жените на трудовия пазар.
Целта на форума е била да се очертаят предизвикателствата и приоритетите пред европейското и национално законодателство за равенство между половете, спазване на трудовото законодателство и възможностите за бизнес, иницииран от жените в условията на икономическа криза.
 


Сходни връзки

ЖЕНАТА-ПРЕДПРИЕМАЧ Е ГАРАНЦИЯ ЗА УСПЕХ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди