изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:38 EEST
РЕШЕТКИ ЗА ПЕТИМАТА ГРАБИТЕЛИ НА ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ    
Ред и сигурностПетимата, задържани по обвинение в грабежи на търговски обекти в Добрич, остават в ареста, реши в петък Окръжният съд в Добрич. 20-годиният Ивелин Андр. М. и 21-годишните Велимир Б. П. и Денислав В. Т. са привлечени да отговарят за това, че в периода 16 февруари – 14 март са проникнали в имот и чрез използване на моторно-превозно средство са откраднали 120 грама сребърни накити.


При друг грабеж те са откраднали 295 лв. и 15 кутии цигари „Виктори” от магазин за хранителни стоки, като употребили за това сила, а при третия случай са опитали да ограбят бензиностанция, когато и бяха задържани. 21-годишният Радостин Анг. Ив. е привлечен да отговаря с тях за опита за грабеж от бензиностанция, а година по-възрастният от него Стефан Б. Б. – за съучастие при грабежа от магазина за хранителни стоки.
Според съда, има реална опасност младежите да се укрият, за да избегнат наказателното преследване. Още повече, че не им е наложена забрана за напускане на пределите на България. Определението на съда може да се            Окръжен съд – Добрич, взе първоначална мярка за неотклонение задържане под стража на петима младежи, привлечени като обвиняеми за кражба, грабеж и опит за грабеж, извършени в различно съучастие. Те са разследвани по досъдебно производство на Първо управление „Полиция” - Добрич. Още повече, че кражбата, извършена от Велимир, е рецидив, тъй като той бил е осъден на 14.02.2010 г. за квалифицирана кражба. Останалите обвиняеми са с чисто съдебно минало и срещу тях не се водят други досъдебни производства. Съдът прие, че обясненията, дадени от всеки от младежите пред съдия, представляват признание за извършеното от всеки от тях. С тези аргументи магистратите са решили те да останат зад решетките. Петимата могат да обжалват определението на съда в 3-дневен срок, пред Апелативен съд – Варна. От пресцентъра на съда посочиха, че всеки от младежите е изразил съжаление за стореното и е поискал по-лека мярка за неотклонение.  Петимата са със средно образование, безработни, Денислав е семеен. Само Велимир е осъждан.
 


Сходни връзки

РЕШЕТКИ ЗА ПЕТИМАТА ГРАБИТЕЛИ НА ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди