изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:47 EEST
Константинов: След артилерията - ядрено оръжие!    
ЗдравеСлед тежка артилерия може би следва ядрено оръжие. Това е забавно, но несериозно. Г-жа Атанасова е млада дама, с хъс, амбиция, има цели и ги гони. Много е важно, че я подкрепят, това при мен не се случи. Това заяви министърът на здравеопазването в оставка д-р Стефан Константинов по повод думите на предложената за негова заместничка на поста Десислава Атанасова, която каза, че е тежката артилерия на ГЕРБ.

По думите му Атанасова винаги е била много критична към него. „Винаги казваше, че не се развиват реформите в сектора с бързи темпове”, добави Стефан Константинов.
Атанасова определи министъра в оставка като недиалогичен.

Той обясни, че никой не му е поискал оставката и че трудно е взел решението си да я депозира сам: „Още ми е криво, но смятам, че това ще е една повратна точка в личния ми живот. Точно това, че много от нещата, които исках да се свършват, не станаха. Това беше и мотивът ми да подам оставка”, заяви министърът в оставка, цитиран от "Фокус".

Стефан Константинов каза още, че не е имал подкрепа в Народното събрание за редица законопроекти. "Нямаме здравна карта, защото е в Народното събрание. Стои законопроект за медицинските изделия, стои законопроект за пушенето. Когато се разминаваш, не може да се бориш с всички, подаваш оставка и идва следващият", коментира Стефан Константинов.

Той обаче предупреди, че в болниците "цъка" бомба със закъснител, предаде Дарик радио. "Ако парите за лекарства са 500 млн. лв., финансирането за болниците е за 1.1 млрд. лв.", каза Константинов. По думите му при управлението на болниците липсват политики, каквито той е искал да проведе с въвеждането на здравната карта. Даде пример с онкодиспансера в Пловдив, който има достъп до милиони европейско финансиране, а в същото време е останал без персонал.

Според него скандалът с лекарствата е "малко понапомпан". "Търсил съм винаги комуникации, но има принципни неща. Имаше атаки от опозицията, от хора, които знам, че имаха интереси в Министерство на здравеопазването, и тези интереси им бяха прекъснати. Изведнъж тези хора ми станаха много активни критици", заяви д-р Константинов и допълни, че се надява да си намери работа след като напусна министерството.

"Имам професия, ще се върна. Няма да се записвам на борсата. Грехота е, ако един министър не може да спести някой лев за черни дни", пошегува се той.

Вчера лидерът на "Атака" Волен Сидеров също определи изявлението на Десислава Атанасова като самохвално и заяви, че "ако това е тежката артилерия на ГЕРБ, аз съм папа Бенедикт".

 


Сходни връзки

Константинов: След артилерията - ядрено оръжие! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди