изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:54 EEST
Ренета Инджова става шеф на НСИ    
Новини Бившият премиер Ренета Инджова ще оглави Националния статистически институт (НСИ) с решение на правителството утре. Министрите ще освободят досегашния председател Мариана Коцева поради преминаването й на работа като специален съветник в генералната дирекция "Евростат". През септември 2010 г. Коцева подаде оставка като председател на НСИ след скандал заради създалото се напрежение по време на пробното преброяване на населението през интернет. Оставката й обаче не бе приета от премиера Бойко Борисов.

Ренета Инджова е родена на 6 юли 1953 г. Завършила е ВИИ "Карл Маркс" (сега УНСС- б.р.) със специалност политическа икономия и социология. Инджова е доктор на икономическите науки. Била е преподавател в УНСС и в Техническия университет. Живяла е и работила десет години в САЩ, където е била консултант в социалния и здравния сектор. Участвала е и в предизборната кампания на Джордж Буш като кореспондент за България.

На 17 октомври 1994 г. стана министър-председател в служебното правителство, назначено от президента Желю Желев, което управлява с 3-месечен мандат до 26 януари 1995 г. Това стана след подаването на оставка на правителството на проф. Любен Беров.

Инджова е била икономически съветник във Великото народно събрание, член и председател на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и неин изпълнителен директор, директор в ОББ, консултант в "Токуда груп-България", както и изпълнителен директор на болница "Токуда".

В края на януари 2011 г. Инджова бе в българска делегация с премиера Бойко Борисов в Япония. След завръщането си от страната на изгряващото слънце последва нейното уволнение от болницата. Тогава се появиха твърдения, че причината е това, че е изгонила бившия служител на ДАНС Алексей Петров от болницата, като не му позволила да направи пресконференция там. Самата Инджова потвърди това, като се мотивира, че по този начин се пречи на пациентите, но изрази и друго съмнение - че може да е отстранена, защото се обявила против "насилственото дарителство" на болните.

Неотдавна, след публикация в жълт вестник, че чисти входове, за да си изкарва прехраната, Ренета Инджова заяви пред bTV, че прави това безплатно и просто е поискала да научи хората да се грижат за пространството, което обитават. Тя сподели, че планира бюджета си според спестяванията си от САЩ. „Събирах каквото печелех и сега ще си го разпределя и ще гледам да живея толкова дълго, за колкото ми стигне”, заяви бившият премиер.

С друго решение правителството ще освободи утре зам.-председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" Иван Драшков, който подаде оставка миналата седмица. Драшков бе уволнен от ДАНС през октомври 2008 г. заради скандала около сайта "Опасните", когато се разбра, че журналисти и политици са разпитвани в рамките на делото "Галерия". Само след година обаче той се върна в агенцията, след като бе възстановен на поста от Върховния административен съд. http://dnes.dir.bg

Единствената жена премиер на България Ренета Инджова чисти вход за 60 лева

Уволниха Ренета Инджова от "Токуда"

Маргарита Михнева: От името на Бойко Борисов взеха 20 000 евро

Ани Крулева: Бриго Аспарухов наистина беше отровен

 


Сходни връзки

Ренета Инджова става шеф на НСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди