изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:23 EEST
Трайков: Не съжалявам за нищо. БСП: Управлява ни триумвират    
ПолитикаНе съжалявам за нищо, защото дадох всичките си сили, според своите възможности и тези на хората от екипа ми, каза енергийният министър в оставка Трайчо Трайков за свършеното от него през годините, в които оглавява мегаведомството. Трайков благодари на вече бившите си колеги и изтъкна, че са работели дълги часове заедно с него, предаде БГНЕС. "Така че това, което сме постигнали, е това, което е било възможно да бъде постигнато. Но затова хората трябва да се сменят, защото когато ти си направил нещо - следващият след тебе може да използва твоя опит, но да даде и това, което има повече като възможности", подчерта Трайков.

В енергетиката според него са подготвени достатъчно много проекти. "Така, че ще има лавина от първи копки и рязане на ленти и в следващата година и половина до края на мандата, и през следващия управленски мандат", прогнозира той.

Трайков заяви, че не вижда грешка и в начина, по който МИЕТ работи за потушаване на кризата в "Горубсо – Мадан" и припомни, че са се заели със заварена ситуация от 1999 г.
Той отказа да каже каква е неговата лична позиция за бъдещето на АЕЦ "Белене".
Не пожела да отговори и дали се е сбогувал с премиера.

Утре структурните промени в правителството ще бъдат представени пред Народното събрание, което трябва да гласува номинациите на Делян Добрев за министър на икономиката, енергетиката и туризма, а Десислава Атанасова за министър на здравеопазването на мястото на Стефан Константинов.

БСП и ДПС заявиха, че няма как да подкрепят смените в кабинета, защото не се променя общата политика на правителството.
Лидерът на левицата Сергей Станишев каза, че Атанасова, като председател на здравната комисия в парламента, носи пряка отговорност за политиката по отношение на лекарствата и болниците. Добрев пък е част от екипа на Трайчо Трайков, отбеляза Станишев.

"В една власт, която има един източник на политическа воля и той се казва Бойко Борисов, няма как към втората половина на третата година от управлението, изведнъж с учудване да констатираш, че нищо не е направено в икономиката и лекарствата са скочили със средно 40%", коментира Станишев и добави, че отговорността е на премиера.

"България в момента се управлява от един триумвират - Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Симеон Дянков - Цветанов е отговорен за полицейщината, репресиите и цялата ченгеджийница от скандали, Дянков - за потрошаването на фискалния резерв и разрушаването на публичните финанси, а Борисов е координатор на тази дейност", каза още бившият премиер и отбеляза, че "главите на тази ламя постоянно се хапят помежду си".
Според Станишев, Трайчо Трайков не е сменен заради проваления бизнес форум в Катар, а заради нещо друго, което не се казва.

Лютви Местан от ДПС също изтъкна, че няма ясни мотиви за освобождаването на Трайков. "Чухме три версии, които взаимно се изключват - Цветан Цветанов каза, че Трайков е подал оставка по лични причини, Симеон Дянков каза, че е знаел за отстраняването на двамата министри още във вторник (за оставките бе съобщено в четвъртък миналата седмица - б.р.), а премиерът твърди, че ги освобождава заради случая в Катар", коментира той.
След като Трайков отрече всички обвинения, външният министър Николай Младенов призна, че има вина за проваления бизнес форум.

Според Местан вече няма да сработи подходът, при който премиерът казва "министърът греши, сменяме го", защото все повече хора ще се досещат, че всъщност той прави тези назначения.

За 3 години Трайчо Трайков не промени корупционната инфраструктура в българската енергетика, заявиха междувременно от КТ "Подкрепа".
"Не споделяме положителната оценка за този свръхспециалист, както се изразяват някои. Хората са казали: "По делата ще ги познаете". Всички, които пищят сега, трябва да аргументират своя списък с дела - за това колко неща е направил Трайков", заявява президентът на синдиката Константин  Тренчев, предаде БГНЕС.

Той предупреждава Делян Добрев, че "Мини Марица изток" продължава да бъде един много "горещ картоф", оставен от предшественика му. "Отговорен за стачката в "Мини Марица изток" е именно Трайков поради политиката, която водеше. Добре, че на преговорите дойде Добрев, който внесе някакъв разумен елемент в преговорите и се стигна до подписването на споразумение, което впрочем не се изпълнява и хората отново са настръхнали", твърди още Тренчев. http://dnes.dir.bg

ОЩЕ ЗА ТРАЙЧО ТРАЙКОВ

 


Сходни връзки

Трайков: Не съжалявам за нищо. БСП: Управлява ни триумвират | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди