изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:32 EET
В Белград ни обвиняват в българизация и кражба на граждани    
По светаЧрез много кратка процедура сърбите за едно денонощие стават българи. За четири години това са направили над 2000 сърби. Това се казва в коментар на сръбския всекидневник ”Курир”, озаглавен „Невиждано - България краде гражданите на Сърбия”.  Според изданието става дума за българизация. Вестникът цитира и изявление на гражданин от вътрешността на Сърбия, който е заявил, че е взел българско гражданство за много кратко време, независимо, че е роден в Скопие.


„България дава гражданство на всички, които са родени в Македония или Източна Сърбия, както и на територии, към които преди Балканските войни България е имала претенции”, заявил читателят на вестника.

Кметът на Босилеград Владимир Захариев е потвърдил, че това е истина. По думите на Захариев с тяхна помощ всеки, който иска двойно гражданство, може да получи.

„Сътрудничим с Държавната агенция за българите в чужбина и всичко е безплатно”, заявил Захариев. Той уточнил още, че България дава стипендия на 73 студенти от Босилеград, които учат в София. Началникът на сръбската Гранична полиция от своя страна е заявил, че всичко е законно, тъй като сръбското законодателство признава двойното гражданство. http://balkani.actualno.com

 


Сходни връзки

В Белград ни обвиняват в българизация и кражба на граждани | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди