изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:05 EEST
ПРОЕКТИРАТ НОВ ОБЛИК НА ТРИ ЗОНИ ОТ ДОБРИЧ    
Новини

Община Добрич започна процедура за избор на изпълнител по основните дейности на проект „Интегрирани планове за градско развитие”, съобщиха от кметството. Проектът ще определи три зони за въздействие и ще разработи конкретни проекти за кандидатстване през новия програмен период 2014 – 2020 г.



Идеята е първата зона да е със социален характер, която има наболели градски проблеми като лош жилищен фонд и недостатъчно услуги за населението. Такава може да е кв. „Балик”, където да се привлече ресурс за цялостно благоустройство, включително мерки за енергийна ефективност на жилищните блокове. Другата зона може да е от градски характер, например, централната градска част и прилежащи територии. От кметството посочват, че те изпълняват много публични функции и имат необходимост от нов европейски облик. Третата зона може да е бизнес зона.

По Закона за обществени поръчки ще бъде избрана фирмата, която трябва да планира пълната реконструкция на тези три терена, съвместно с местната власт и населението.

В тази връзка МРРБ обяви нова схема „В подкрепа на следващия планов период”, по която Община Добрич ще подготви проектно предложение за изработване на конкретни проекти, които ще бъдат част от Интегрираните планове и ще получат финансиране още в началото на новия програмен период. Проектите ще бъдат за изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих, паркове, зелени площи, детски площадки, пешеходни алеи и тротоари, улици, изграждане на паркинги. Те ще бъдат обсъдени чрез интернет сайта на Община Добрич и на информационни срещи с гражданите. Максималната сума, която ще  се отпусне за работно проектиране е до 336 хиляди лева без съфинансиране от страна на бенефициентите, посочват още от кметството.       НДТ

 

 


Сходни връзки

ПРОЕКТИРАТ НОВ ОБЛИК НА ТРИ ЗОНИ ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди