изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:49 EET
СЛЕД МЕСЕЦ СТАВА ЯСНО ДАЛИ ДЪРЖАВАТА ЩЕ СИ ВЗЕМЕ БЛИЗО 200 ДЕКАРА ЗЕМЯ В РУСАЛКА    
Ред и сигурностСлед месец Окръжният съд в Добрич ще излезе с решение по делото по иска на държавата срещу „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД, съобщиха вчера от пресцентъра му. Делото е образувано по иск на министъра на Земеделието и храните като представляващ държавата, срещу „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД за собствеността на земята в курорта „Русалка”.

На заседанието си вчера съдът е приел допълнителната икономическа експертиза за счетоводните документи на ВС „Русалка”. Представителят на държавата е поискал съдът да уважи иска й срещу „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД. Според него, по делото е  доказано, че земята, за която страните спорят, е била част от Държавния горски фонд и никога не е преминавала в собственост на фирмите, че те са плащали наем за ползването им, както и че „Паррус” ЕООД е предприело действия, за да придобие правна и фактическа власт над имота.

Адвокатът на „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД е поискал съдът да отхвърли иска на държавата, защото не било доказано, че тя е собственик на земята. Представителят на двете фирми твърди, че държавата се е оттеглила от имота през 1967 г. с включването му в активите на „Балкантурист”. Фирмите се грижели за него повече от 10 години и освен чрез покупко-продажбата го били придобили по давност.

 От пресцентъра на съда припомниха, че гражданското дело е образувано по иск на министъра на Земеделието и храните като представляващ държавата, против „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД. Ищецът, претендира право на собственост върху поземлен имот в землището на с. Свети Никола, община Каварна с площ 182 570 кв. м с предназначение на земя от Държавен горски фонд. НДТ

 

 


Сходни връзки

СЛЕД МЕСЕЦ СТАВА ЯСНО ДАЛИ ДЪРЖАВАТА ЩЕ СИ ВЗЕМЕ БЛИЗО 200 ДЕКАРА ЗЕМЯ В РУСАЛКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди