изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:24 EEST
Окръжен съд – Добрич, върна на прокуратурата дело за футболно хулиганство    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, отмени решението на Районен съд – Добрич, по наказателно дело срещу 42-годишния Евелин П. К. и  върна делото за ново разглеждане на Районна прокуратура – Добрич.



С отмененото решение Районен съд – Добрич, е признал Евелин К. за невиновен в това, че на 05.05.2011 г. в с. Победа, област Добрич, е причинил на добричлия в качеството му на длъжностно лице – главен съдия на футболна среща между отборите на ФК „Орловец”- с. Победа, и ФК „Калиакра” - гр. Каварна, лека телесна повреда, довела до болка и страдание без разстройство на здравето.

Делото в Районен съд – Добрич, е образувано по прокурорско постановление с искане Евелин К. да бъде освободен от наказателна отговорност и да му се наложи административно наказание. Според прокуратурата е било установено, че на 05.05.2011 г. в с. Победа е имало футболна среща между ветераните на двата отбора. През второто полувреме отборът „Орловец” е поискал от съдията да отсъди нарушение в тяхна полза. Съдията не сторил това и играта трябвало да продължи. Тогава подсъдимият, който бил на терена и играел като нападател, се засилил и нанесъл удар с юмрук в областта на лявото ухо върху пострадалия. Другите играчи предотвратили по-нататъшно развитие на конфликта.

В съдебно заседание пред Районен съд – Добрич, подсъдимият се е признал за виновен и е изразил съжаление за стореното.

Районна прокуратура – Добрич, протестира решението на първоинстанционния съд пред Окръжен съд – Добрич, и поиска подсъдимият да бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение.

Окръжен съд – Добрич, установи, че в прокурорското постановление липсва годно повдигнато обвинение и по тази причина районният съд е следвало да не разглежда делото, а да го върне на прокурора. Въззивният съд уточнява, че в прокурорския акт липсва посочване, че престъплението е извършено при или по повод изпълнение на службата или функцията на пострадалия и позоваване на законовата норма, според която футболният съдия се счита за длъжностно лице. Това прави невъзможно произнасянето на съда и е съществено процесуално нарушение. По тези причини Окръжен съд – Добрич, намира, че е невъзможно да се произнесе, а решението на първоинстанционния съд следва да бъде отменено и делото върнато за ново разглеждане на прокурора за отстраняване на допуснато съществено процесуално нарушение. 

Решението на въззивния съд не подлежи на обжалване и протест.

 

21.03.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд          



 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, върна на прокуратурата дело за футболно хулиганство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди