изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:44 EEST
ПРАВЯТ ПСИХОЕКСПЕРТИЗА НА ИЗДИРВАН ОТ НЕМСКИТЕ ВЛАСТИ НАШЕНЕЦ    
Ред и сигурностОкръжният съд допусна да бъде изготвена тройна психиатрична експертиза на 41-годишния Жеко П. З.,  чиято екстрадиция искат германските съдебни власти, съобщиха от пресцентъра на съда. Вещите лица трябва да установят дали той страда от психично заболяване и дали е годен да участва в наказателен процес. Нашенецът е обявен за издирване по силата на Европейска заповед за арест, издадена от Районен съд Дрезден, Германия.

Той е разследван за участие в организирана престъпна група за изготвяне, монтиране и използване на технически средства, за да се придобие информация за съдържанието на платежен инструмент, за фалшифициране на разплащателни карти и за компютърна измама. Според германската прокуратура, добричлията и друго лице са се присъединили към действаща в международен мащаб банда, която се е обединила с цел използване на разплащателни карти. Жеко З. и друго лице са предали на трети член на бандата 3 приставки за запаметяване на данните на разплащателни карти. Той и негови съучастници поставили по едно манипулационно устройство на два банкомата на „Източносаксонска спестовна каса Дрезден” в гр. Дрезден. С помощта на карти-дублети е трябвало да се даде възможност на други членове на бандата да извършат неправомерни тегления на парични суми в брой от банкомати. До това не се стигнало, защото манипулацията била разкрита, а сметките - блокирани.

Жеко е задържан от Окръжния съд на 29 февруари. Вчера съдът е разгледал искането за екстрадицията му и е разпоредил съдебно-психиатричната експертиза да бъде изготвена в 14-дневен срок.

Определението на Окръжен съд – Добрич, не подлежи на обжалване и протест. НДТ

 


Сходни връзки

ПРАВЯТ ПСИХОЕКСПЕРТИЗА НА ИЗДИРВАН ОТ НЕМСКИТЕ ВЛАСТИ НАШЕНЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди