изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:33 EEST
ДЕЦА УСВОЯВАТ УМЕНИЯ В АТЕЛИЕ "РЪЧНА ХАРТИЯ"    
Образование

И през пролетта в „Работилница за въображение” в Художествена галерия в Добрич активно продължават заниманията с деца от различни училища. Творческите проекти са съобразени с интересите и възрастта на учениците.



Във вторник  се проведе Ателие за ръчна хартия с възпитаници от осми клас на ОУ „Стефан Караджа”. Художникът Недко Недков запозна учениците с основните принципи при изработване на хартия. След презентацията  децата имаха възможността да усетят магията сам да сътвориш лист хартия.

Днес от 11.30 часа в Работилницата деца от трети клас на ОУ „Христо Смирненски” под ръководството на Недко Недков ще отливат ръчна хартия. Технологията позволява в процеса на леене децата да вградят изсушени листа и цветчета, а след това от получените листи ще направят пролетни картички, за да поздравят своите близки. В дните до края на март – на 26-и и на 29-и, ученици от СОУ „Дора Габе” и ОУ „Димитър Талев” ще се запознаят с историята на хартията, значението на рециклиране на отпадъчна хартия и ще имат възможност да работят в Работилницата на галерията.

Екипът на галерията благодари на своите малки приятели и техните ръководители за активността и желанието за съвместна работа и отправя покана към всички малчугани, родители и педагози да споделят наближаващите светли християнски празници като уловят празничните детски вълнения  и емоции. В подходяща за творчество атмосфера сред вдъхновяващите платна на вече утвърдени майстори, децата с радост и лекота ще  пресъздават своето настроение в цветове. През април в галерията ще бъдат изработвани пъстри пролетни картички, цветя и цветни паравани, както и традиционните големи великденски яйца. НДТ

 

 


Сходни връзки

ДЕЦА УСВОЯВАТ УМЕНИЯ В АТЕЛИЕ "РЪЧНА ХАРТИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди