изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:49 EET
Проект „Трансгранична дестинация за културен туризъм Истър-Понтика” MIS-ETC код 661    
Европейски съюз

През месец март 2012 година в Добрич беше създадена Трансгранична туристическа камара „Истър -Понтика”. Учредители на камарата са трите партньорски организации по проекта: Сдружение „Европейски институт по културен туризъм ЕВРИКА” – Добрич,  Музея за национална история и археология – Констанца и Сдружение Европартньори - Добрич.



Новоучредената Камара има за цел   да подпомага заинтересованите страни на територията на Трансгранична дестинация за културен туризъм Истър-Понтика  в диалога помежду им, да  обединява  усилията им за постигане на високо качество на туристическите продукти и създаване на привлекателен имидж на трансграничния район.

Камарата  има организационни, координиращи и представителни функции. Тя предлага услуги по обучение и обмен на добри практики,  организира дискусионни форуми по важни въпроси, касаещи развитието на културния туризъм в трансграничния район. С нея се поставят институционалните основи за ефективното и устойчиво прилагане на Стратегията за развитие на Трансгранична дестинация за културен туризъм Истър-Понтика.

За ефективното функциониране на камарата е изготвен  Средносрочен Стратегически план.

Понастоящем в ТТК  членуват общо 60 организации, фирми, местни власти от целевия трансграничен регион.

Трансграничната туристическа камара е част от  общата информационна система на заинтересованите страни в сферата на културния туризъм на теритоията на  ТГДКТ „Истър-Понтика”

 Тя  включва триезичен уеб сайт и месечен електронен бюлетин, които се издават от ТТК „Истър-Понтика” .  Уеб сайтът  доставя полезна информация на членовете на мрежата. На него се публикуват новини и събития от сферата на туризма,  възможности за финансиране и коопериране. Членовете на камарата имат достъп и възможност за връзка със всички свои колеги, а във форума  могат да споделят своето мнение по актуални въпроси от сферата на туризма. Месечният електронен бюлетин  информира членовете на мрежата за добри практики, тенденции в развитието на културния туризъм, пазарни ниши, водещи дестинации и др. Чрез интернет страницата и електронната кореспонденция със своите членове и посетители на сайта, ТТК ще извършва периодични социологически проучвания, анкетирания и маркетингови изследвания, резултатите от които ще бъдат публикувани на сайта. 

За изпълнение на своята мисия Камарата ще работи активно на територията на целия трансграничен район, ще поддържа активен организационен живот. Веднъж месечно ръководството й ще заседава, а веднъж годишно ще заседава Общото събрание. Тя ще организира и провежда дискусионни форуми по важни за туризма въпроси, срещи с цел обмен на добри практики,  партньорство и коопериране, работни семинари. Ще поддържа мрежата от заинтересовани страни  и туристическата информационна система в ТГДКТ „Истър-Понтика”.

Камарата е вписана в Добричкия окръжен съд като Сдружение с нестопанска цел в частна полза. Членски внос не се предвижда.

 


Сходни връзки

Проект „Трансгранична дестинация за културен туризъм Истър-Понтика” MIS-ETC код 661 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди