изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:24 EEST
Бивш съпруг уби жена си и опита да се самоубие    
Ред и сигурност65-годишна жена е била жестоко убита в София. Заподозреният за убийството - бившият й съпруг, се барикадира в друг апартамент и заплаши, че ще се самоубие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Трупът на жената е открит снощи около 21 часа на терасата в жилище в бл. 444  на жк "Надежда" от дъщеря й, която се върнала от работа.


Пред служителите на полицията дъщерята на жертвата разказала, че вчера сутринта тръгнала за работа и оставила у дома майка си и бившият й съпруг - 64-годишният Димитър Искренов. Около обяд позвънила на домашния телефон, но майка й не отговорила, а мобилният й бил изключен.

Прибирайки се, заедно с приятеля си, дъщерята установила, че входната врата е заключена,  а когато двамата влезли в жилището, забелязали липсата на ключове, бижута и други вещи. След това открили тялото на балкона.

Криминалистите от СДВР и Второ РПУ установили, че убиецът се укрива в жилище на бул. „Мария Луиза”. Районът бил блокиран. Когато полицаите позвънили на вратата и се представили, Искренов отказал да отвори и заявил, че ще се самоубие. Служителите реагирали светкавично и го убедили да отключи. Когато влезли вътре, мъжът предупредил, че ако се приближат към него, ще посегне на живота си с нож. В продължение на десет минути полицаите преговаряли и накрая го убедили да се откаже от намеренията си и да хвърли ножа далеч от себе си.

Мъжът е задържан и е направил пълни самопризнания. Той дори успял да заложи част от откраднатите ценности. Убиецът има множество регистрации за различни криминални прояви – за притежание за акцизни стоки без бандерол, длъжностно присвояване, кражби, нанасяне на средна телесна повреда, уточняват от столичната полиция.
Образувано е досъдебно производство.

На 28 февруари в Дупница бе убита 32-годишната Даниела Кацарска. Тялото й бе открито във входа на жилищния блок, в който живее. Две седмици по-късно полицията арестува бившия й съпруг Евгени, а съдът го остави в ареста.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Бивш съпруг уби жена си и опита да се самоубие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди