изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:03 EEST
Виж шокиращо видео от убийството на Самоковеца (+18 г.)    
Новини

Девет години след убийството на Константин Димитров-Самоковеца в интернет се появиха потресаващи кадри от екзекуцията на митичния герой от подземния свят на площад "Дам" в Амстердам на 6 декември 2003 година.Видеото е разсекретено от техническия отдел на холандските служби за сигурност. На кадрите се вижда и ранената манекенка Цеци Красимирова, в чиято буза се заби куршум.



Скандалният видеозапис е бил предаден на родното МВР от спецслужби в Холандия само дни след кървавата касапница в идеалния център на Амстердам.

Така в Холандия бе арестуван физическият убиец на Самоковеца - местният бандит Ервин Врекер, занимаващ се с проституция, трафик на хора и дрога.

Българското разследване за убийството на Константин Димитров-Самоковеца обаче е в застой през последните години. Така и не беше установено кои са поръчали на Врекер да застреля Самоковеца.

Физически извършител на убийството бе задържан и осъден на 15 г. затвор. Междувременно през лятото на миналата година 45-годишният мъж беше пуснат от затвора за добро поведение, след като излежа част от присъдата.

След разстрела на Самоковеца като поръчители у нас се разследваха сливенският бизнесмен Йосиф Йосифов-Йоско и Васил Качиков-Дългия. Според криминалисти Качиков бил наел квартирата в Амстердам, където Врекер пренощувал преди убийството. Там бил и Йосифов.

Във връзка с убийството на Самоковеца градската прокуратура чака дълго време и следствена поръчка от Холандия за разпит на свидетелка.

Докато Йоско се спрягаше като евентуален поръчител на убийството на Самоковеца, той получи 8 г. затвор, но по друго обвинение.

На 2 март миналата година сливенецът уби с джипа си двама мъже и рани други двама. При катастрофата самият Йосифов пострада тежко и в момента е парализиран на инвалидна количка.

Според медиците, преглеждали го за делото, изобщо не може да се каже кога ще проходи и дали това ще стане някога. Йосифов можел да седи само по два часа на ден.

През последните месеци той спрял и физиотерапията, от което състоянието му, вместо да се подобри, се влошило, разказа преди два месеца лекар.

Самият Йосифов се появи пред съда, за да чуе присъдата си, и се разкая за стореното. Осъдиха го да плати и 680 000 лв. кръвнина на близките на жертвите.
http://www.trud.bg


 


Сходни връзки

Виж шокиращо видео от убийството на Самоковеца (+18 г.) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди