изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:22 EEST
Застреляха Кирил Кирилов-Шкафа от „Наглите” (ОБЗОР)    
Новини София. Кирил Кирилов-Шкафа, свързан с групата на "Наглите", е убит тази нощ в столичния квартал „Младост”. Сигналът е получен на тел. 112 в 21.58 часа снощи. Подаден е от жената, с която простреляният живеел на семейни начала. Мъжът се намирал пред блок 353. Прострелян е в краката и е бягал около 150 метра. На място веднага са изпратени екип от Седмо Районно управление „Полиция” и екипи на Спешна медицинска помощ. Мъжът е починал на място вероятно от кръвозагуба.

Извършен е оглед от дежурна оперативна група на Столичната дирекция на МВР. Починалият е 38-годишен, криминално проявен, известен за средна телесна повреда, за грабежи, както и за бягство от затвора при някоя от присъдите. Сектор „Престъпления против личността” и Седмо РУП работят по случая. Намерени са и са иззети веществени доказателства от мястото на инцидента.
Простреляният мъж се опитал да избяга от нападателите, но вече бил ранен в крака и убийците му го настигнали пред входа, в който живеел.
Нападателят е стрелял седем или осем пъти по Кирилов, но го е улучил на три места. Кирил Кирилов-Шкафа се опитал да избяга от убийците, но е бил ранен първо в крака, а освен това е причакан от килърите пред входа на блока, в който живее.
„Той е един от първите, задържани по операция „Наглите” във връзка с отвличанията. Сигналът за убийството му е получен в 7 РПУ около 21.58 ч. По наши данни, вероятно стрелбата е станала около 21.45 ч. – 21.50 ч. Убитият е бил жив може би някъде до 22.05 часа”, каза Иво Спиридонов, зам.-началник на СДВР.
В началото на миналата година съдът промени наложената мярка „задържане под стража” на Киро Шкафа в подписка, тъй като тя се дублирала с излежавана по същото време от него присъда във врачанския затвор. Шкафа е арестуван при операция „Наглите” 2. Той се е включил в бандата по-късно и е участвал в похищенията на бизнесмена Киро Киров и студента Румен Гунински. Шкафа е сочен като един от хората, които пряко са отвличали жертвите и са ги конвоирали до къщата, която бандата за отвличания е държала до Вакарел. Кирил Кирилов е вече осъждан за грабежи. Той е смятан за близък на един от лидерите на групата „Наглите” Прокопи Прокопиев – Културиста. Само преди два дни прокуратурата поиска 12 години затвор за Кирилов, заради участието му в двете отвличания. В понеделник финалните пледоарии по мегапроцеса „Наглите” продължават. След като в петък прокуратурата поиска общо 153 години затвор за деветимата подсъдими, трябва да стане ясно какво наказание смятат за справедливо жертвите на групата за отвличания.

Агенция "Фокус" припомня:
Кирил Кирилов – Шкафа е свързан с групата за отвличания „Наглите”. Той е задържан при полицейска операция „Наглите 2”.
На 22 декември 2009 г. Софийски градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” и на петимата задържани при акцията „Наглите 2”: Кирил Кирилов - Шкафа, братята Радослав и Димитър Лебешковски, Павел Петков и Светлозар Славчев. Според градския прокурор на София Николай Кокинов част от арестуваните при акцията „Наглите – 2” са преки извършители на някои от отвличанията. На задържаните са повдигнати персонални обвинения, тъй като не всички от тях са участвали заедно във всички случаи на отвличания.  http://www.focus-news.net/?
 
 
 


Сходни връзки

Застреляха Кирил Кирилов-Шкафа от „Наглите” (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди