изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:41 EEST
Димитър Стоянов и Капка Сидерова правят нова партия    
Политика Капка Сидерова и нейният син Димитър Стоянов учредяват нова партия, която ще носи наименованието “Националдемократична партия“. В нея ще участват народни представители - отцепници от “Атака“. Стоянов и депутатите Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров вече са подали заявления за напускане на националистическата партия.

 
“Целим се в модерно мислещите хора, които искат нещата в България да се случват. Ще следваме европейската практика, за да дръпне страната ни рязко напред. Убедена съм, че хората ще се припознаят. На днешното учредително събрание ще има много общински съветници, които не са посмели на съобщят на Волен Сидеров колко много структури са го напуснали“ - заяви Сидерова в телевизионно интервю. “Това наше решение взехме заедно след месеци разговори с активисти и граждани, разочаровани от политиката на партия “Атака“, които искат запазване на патриотичната идея и борбата за националните интереси на България“ - се посочва официално съобщение до медиите. Днес се събира инициативният комитет, който ще бъде в основата на бъдещата партия. Учредителното събрание се очаква да бъде на 2 юни. Според учредителната проектодекларация най-голямата цел на новата партия е “отстояването и защитата на българския национален интерес във всичките му форми – социални, икономически, свързани с членството в Европейския съюз и на международната сцена“. Приоритетните цели, записани е декларацията са 10. Първата е постигане на икономически растеж, чрез ефективно и пълно усвояване на средствата по всички програми и фондове на ЕС със специален акцент на достигането им до дребния и среден български предприемач. Относно учредяването на новата партия лидерът на “Атака“ Волен Сидеров коментира, че не се притеснява от това, защото тя ще бъде “имитация“ на неговата.
 
Димитър Стоянов е председател на ИК на НДП
 
Димитър Стоянов е председател на Инициативния комитет на Национал-демократична партия. Това реши комитетът на свое заседание, решено бе учредителното събрание нановата партия да бъде на 2 юни тази година, предаде репортер на БГНЕС.
Димитър Стоянов е председател на Инициативния комитет на Национал-демократична партия. Това реши комитетът на свое заседание, решено бе учредителното събрание нановата партия да бъде на 2 юни тази година, предаде репортер на БГНЕС.

На заседанието на Инициативния комитет, според Стоянов присъстват над 100 души, което е двойно над законовото изискване от 50. Членове на националното ръководство на инициативния комитет, което да свика учредителния конгрес на 2 юни са Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов, Капка Сидерова и Петър Хлебаров.
Преди да бъде избран, Димитър Стоянов обясни името на партията и двете идеи, които те ще защитават. Национал, заради идеята за националния интерес, за патриотичното начало, за съзряване и обединение на българския народ. Демократична, защотоние отхвърляме всички авторитарни форми на управление – те не работят,каза Стоянов. Той заяви, че в партията вярват, че нашата страна е демократична страна, че законите дават възможности, стига те да бъдат използвани.Искаме да наложим в парламента един модел на европейското управление, както се управляват повечето европейски държави,каза Стоянов.
В нашата партия никога няма да говори само един глас, ще говори основно гласът на консенсуса, каза Димитър Стоянов преди да даде думата на депутата Борислав Стоянов.Ние започваме по един изцяло нов път, който ще бъде постигнат изцяло с демократични средства. Ние смятаме, че отмина времето на един истеричен и газиран национализъм, от който оставаха едни кухи фрази,каза депутатът от Велико Търново. Колегата му от Варна Димитър Карбов каза, че политическото общество има нужда от субекта, на който дават началото днес.Атакане показа, че защитава българския национален интерес,каза той. И Карбов подчерта, че идеята на новата партия е тя да не бъде авторитарна. И друг отцепник отАтака– сега независим депутат от Благоевград - Огнян Тетимов, говори за това как Волен Сидеров разбил партия от 22железни депутати.Този човек не е роден за политик, той е роден заБългария търси талант.Трябва да имаш талант, за да разбиеш това,каза Тетимов. Депутатът Петър Хлебаров пък посочи, че в работата си вАтакаса имали пред себе си една стена. Демократична, модерна патриотична партия, изградена изцяло на демократични принципи и християнски ценности, заяви Валентин Николов.
Той каза, че хората по места са искали да се сложи край на ксенофобските действия наАтака,чиято кулминация е джамията.Искаме да избегнем тези лидерски безобразия, които бяха в една партия,каза Николов. Дори в бъдещия устав ще залегне текст, според който бъдещето ръководство на партията трябва да вземе решение с 2/3.
Идеята е за националния интерес, за патриотичното начало, за съзряване и обединение на българския народ.
Пред Инициативния комитет Димитър Стоянов каза, че новата партия иска да сложи край на крясъците по площадите, които не водят до нищо. Искат и край на празните приказки. Той посочи, че е бил свидетел как е имало презрение и насмешка от страна на другите, когато депутати отАтакаискали да предлагат свои законодателни предложения.Искаме да сложим край на теориите и конспирациите. Икономическата криза вече не е теория – тя е реалност. ЕС не е теоретична конструкция, която е извън България ис лека ръка да бъдат хвърляни тези срещу него,каза Стоянов.
Капка Сидерова единствено благодари на учредителите и заяви, че е убедена, че ще успеят. В новата партия се включи и Спаска Митрева.Ще продължим за борбата за запазване и защита на нашите човешки права,каза тя. Заяви, че трудностите, които преживяла не са могли да я смачкат, напротив станала още по-силна и готова да се бори за своите права, заедно с хората от новата партия.
Учредителната декларация беше приетатака, както го правим в европейския парламентс вдигане на ръка. Така, както предложи Димитър Стоянов. /БГНЕС
 


Сходни връзки

Димитър Стоянов и Капка Сидерова правят нова партия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди