изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:50 EEST
Информационен бюлетин на МВР    
Ред и сигурност

СДВР. Двама са задържани в Девето районно управление за нападение над служители на реда. Инцидентът се разиграл днес около 11 часа в района на метростанция „Западен парк”, когато полицай поискал документите за самоличност на двама мъже. Проверяваните оказали съпротива и отказали да представят личните си карти, обиждали служителя на реда и се нахвърлили с юмруци върху него.



Полицаят поискал подкрепление от свои колеги и след минути пристигнал патрулиращ екип на Девето районно управление. Двамата продължили с обидите и заканите и при опита на полицаите да им поставят белезници, наранили ръката на един от служителите. Полицаят, охранявал метрополитена, получил фрактура на носа и е откаран за оказване на медицинска помощ в МБАЛСМ „Пирогов”. Двамата нападатели  - братята близнаци  И.И. и Х.И., 29-годишни от София, са задържани в Девето районно управление. Те са известни на полицията за кражби, хулигански прояви и нанасяне на телесни повреди.
Бързо производство е образувано в Трето районно управление срещу младеж, ограбил столичанка. В събота вечерта жертвата и нападателят пътували в автобус на градския транспорт .Младежът завързал разговор с жената и я последвал до входа на блока й в кв. „Разсадника”. Когато тя извадила ключовете, я нападнал и грабнал дамската й чанта с портмоне, документи и други вещи. За щастие мобилният телефон бил в джоба на връхната й дреха и тя веднага сигнализирала на тел. 112. След минути районът бил блокиран от полицейски автопатрули на Трето районно управление. Авторът на престъплението бил задържан от другата страна на бул. „Тодор Александров”, докато ровел в откраднатите вещи. Дамската чанта, обект на грабежа, била открита от полицаите, захвърлена на улицата. Нападателят Е.Б. /20 г./ бил задържан в местното районно управление. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, мъжът бил привлечен в качеството на обвиняем по чл. 198 от НК с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа. По случая се води бързо производство.
Домова кражба е разкрита след бързата реакция на  криминалисти от Второ районно управление. В сряда собственик на къща в кв. „Бенковски” съобщил в полицията за кражба на плазмен телевизор, видеокамера, кафе-машина, бензинов трион и други вещи от дома му. В хода на разследването криминалисти установили, че престъплението е извършено в рамките на час и половина рано сутринта, когато входната врата на къщата не била заключена. Много скоро полицаите стигнали до вероятния извършител на кражбата – И.Ж. /36 г./, работник във фирмата на собственика на дома. Установено е, че мъжът изнесъл вещите сам и ги разпродал по най-бързия начин на свои познати. По-голямата част от откраднатото е иззето. И.Ж. бил задържан в полицията за 24 часа. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, на задържания е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 194 ал.1 от НК с взета мярка за неотклонение „подписка”.

Сливен. Полицаи от РУП-Котел разкриха убийство. Семейно неразбирателство е в основата на битовия конфликт, завършил със смърт. На 24 март в 14,15 часа в РУП-Котел е получен сигнал за открито тяло на мъж в района на военния полигон „Ново село” в землището на котелското с.Мокрен. Дежурната оперативна група от районното управление установила самоличността на смъртоносно прободения – 66-годишен от Мокрен. При огледа са иззети веществени доказателства Много бързо е установен и задържан извършителят на тежкото престъпления - криминално проявеният С.Я.(42 г.) от Ямбол, зет на убития, който от години имал „търкания” с тъста по различни битови въпроси. Образувано е досъдебно производство. Уведомена е Окръжна прокуратура-Сливен. Работата по случая продължава.
Пловдив. Бързо полицейско производство е образувано срещу футболист, заподозрян в хулиганство вчера в Пловдив. В ареста на Пето РУП за 24 часа е задържан играчът на ЦСКА – Н.П. от Камерун, който около 16,50 часа по време на футболния мач между отбора му и „Локомотив – Пловдив” се нахвърлил върху полицейски служител. По първоначални данни инцидентът е станал в тунела на игрището, докато Н.П. се прибирал към съблекалните, след като бил изведен от играта с червен картон. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив. Петдесет минути преди началото на дербито, за грубо нарушение на обществения ред са били арестувани и петима фенове на ЦСКА, които са  на възраст между 17 и 24 години.

Кърджали. Трима, откраднали сребърна бижутерия, са задържани в РУП-Джебел. М.Б./18 г./ и двама ученици на 16 и 17 години счупили стъклопакет на входна врата на търговски обект в града и откраднали около 300 грама сребърни накити, установиха криминалисти от полицейското управление. При организираното издирване групата е задържана при опит да разбие апартамент, собственост на 46-годишен жител на Джебел. Извършени са процесуално-следствени действия и при претърсването в жилището на 18-годишния са открити част от сребърните бижута и около 3 грама марихуана. Накитите и наркотикът са иззети. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.
38 кг нарязан тютюн са открити при проверка на лек автомобил “Форд” вчера. Колата управлявал Ш.С./35 г./. При проверката полицаите открили безакцизната стока в багажника на автомобила. Тютюнът е иззет. Образувано е досъдебно производство.

Велико Търново. Служители на РУП–Велико Търново установиха извършител на въоръжен грабеж от магазин в старата столица. 18-годишният А.Ч. в събота излязъл с приятелката си, но и двамата нямали пари и младежът решил да поправи това като използва газовия пистолет на дядо си, който преди дни тайно взел от къщата му в с. Алеково. Около 0,30 часа А.Ч. влязъл в денонощен магазин на бул. «България» и със сила и под заплахата на пистолета откраднал 200 лв. оборотни пари. След това младежът напуснал обекта и се качил в такси, в което го чакала приятелката му и потеглили.  В хода на разследването е установено, че по-късно същата нощ А.Ч. е проиграл откраднатите пари в казино в града. Той  е привлечен в качеството на обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение "подписка".
Двама криминално проявени са задържани за кражба на 100 евро и златни накити от жилище в областния град. На 19 март в РУП - Велико Търново е получено заявление от 22-годишна жена от същия град, че същия ден неизвестен е проникнал през незаключената входна врата в обитаваното от нея жилище и е откраднал 100 евро, 9 златни пръстена и златна гривна. В хода на разследването служители при РУП - Велико Търново изяснили, че извършители на кражбата са 36-годишният Р.М. от с. Пчелище, осъждан за хулиганство и 22-годишният Л.С. от Килифарево, осъждан за грабеж. Установено е още, че двамата наблюдавали жилището на потърпевшата в продължение на няколко дни. Знаели, че собствениците не заключват дома, а също и в кои часове от деня в него няма никого. След внимателно планиране, те влезли в имота и извършили кражбата. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. Част от инкриминираните вещи са установени и иззети след претърсване в заложна къща в града. С постановление на великотърновската Районна прокуратура от 24 март двамата извършителите са задържани за срок до 72 часа, като е внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата за доказване на цялостната престъпна дейност на двамата продължава.

Видин. На 24 март около 12:40  неизвестен отнел лекотоварен  автомобил "Фолксваген ЛТ 35Д" с видинска регистрация, натоварен с различни хранителни стоки за зареждане на магазини. Автомобилът бил паркиран заключен на ул. "Княз Дондуков". Незабвано е предприето заграждане на района и издирване на извършителя и към 17:30 часа автомобилът е намерен изоставен в гориста местност в землището на с. Лагошевци, община Димово. На същата дата край с.Страцимирово, община Грамада, в кашони, замаскирани с клони, е намерена укрита част от стоката. Намерени и иззети са 774 стека цигари от различни марки с български акцизен бандерол, 113 пакета тютюн от различни марки, 332 запалки от различни марки,  17 кутии млечни напитки, 14 кутии нескафе "3 в 1", 125 пакета кафе "Нова Бразилия" и др. По случая е образувано досъдебно производство.

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин на МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди