изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:44 EEST
Девет тежки катастрофи са станали в последните три дни в София    
Ред и сигурност

Загинали са четирима, двама са с опасност за живота



От КАТ „Пътна полиция” при СДВР информират, че по-голямата част от инцидентите се дължат на несъобразена с пътните условия скорост, неспазване на предимство и навлизане в лентата за насрещно движение.
В петък около 18 часа на ул. „Биримирски извор” самокатастрофирал лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от А.К. /31 г./. На място починал водачът, а спътникът му е настанен в МБАЛСМ „Пирогов” с комоцио. На 23 март вечерта на ул. „Тирана” лек автомобил „Опел Вектра”, управляван от И.Г. /43 г. /, се завъртял и се блъснал в лек „Опел Астра”, с водач Г.Б. /30 г./. При катастрофата пострадала тежко возещата се в „Опел Вектра”-та 66 годишна жена, настанена в Окръжна болница с опасност за живота. По-леко бил ранен шофьорът на същата кола, който след преглед в МБАЛСМ „Пирогов”бил освободен.
В събота късно вечерта таксиметров автомобил, управляван от Д.Ю. /25 г./ се движел към бул. „Драган Цанков”. Поради неспазване на предимство, на пешеходна пътека тип ”зебра” на ул. „Крум Попов” блъснал пресичащите възрастни жени – на 72 и 81 години. Едната починала на място, а другата – на път за болницата.
41-годишен мъж изгуби живота си вчера следобед след шофиране с висока скорост на Околовръстен път в района на Нови Искър. В колата – „БМВ”, се возели той и съпругата му. След разклона за Нови Искър колата се преобърнала вдясно от платното за движение. Шофьорът – с тежки наранявания, бил транспортиран в МБАЛСМ „Пирогов”, където по-късно починал. Спътничката му след преглед в болничното заведение била освободена.
Мотоциклетист се бори за живота си след катастрофа с камион на кръстовището на бул. „България” с ул. „Костенски водопад”. Инцидентът станал вчера следобед, когато при завой наляво шофьорът на тежкото возило Г.Т. /50 г./ не пропуснал насрещно движещият се мотоциклет „Ямаха”.
Пътните полицаи предупреждават водачите на моторни превозни средства да спазват ограниченията за скоростта и да шофират внимателно.

 


Сходни връзки

Девет тежки катастрофи са станали в последните три дни в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди