изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:41 EEST
ДАВАТ НА КОНЦЕСИЯ ЯЗОВИРИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
Лов и риболовНапомнително писмо относно откриване на процедура за предоставяне на концесия върху имоти публична общинска собственост на територията на община Добричка ще бъде разгледано на предстоящата сесия. Става дума за язовирите „Смолница 2”, „Смолница 1”, „Плачи дол 2”, „Плачи дол 1”, „ Полк. Минково”, в село Карапелит, в село Полк. Иваново, „Бенковски” и  „Алцек”.

 Предложението ще бъде внесено от кмета на общината Петко Петков. НДТ

 


Сходни връзки

ДАВАТ НА КОНЦЕСИЯ ЯЗОВИРИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДАВАТ НА КОНЦЕСИЯ ЯЗОВИРИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА
Автор: Anonymous да 2012-04-18 @ 11:14 EEST
То , добре ,че ги дават ама каква полза от това.Концесионерите  така или иначе ще си тралят язовирите вече законно ,а пък ние глупаците риболовци ще им плащаме по 5лв.  или пък по 10 лв.,че и повече.Това ,че ще зарибяват е пълна  фантастика.Правя тези изводи от концесионерите на яз. Одринци.Щели да зарибяват с повече толстолоб и по-малко шаран.Ами да,то нали толстолопа не може ка се улови с въдица само с мрежи.Те си го пускат , те си го ловят. Ние да лапаме мухите пък може и да уловим някой шаран ,ако въобще има такъв в язовира,защото аз лично не съм успял да хвана и не съм бил свидетел на такъв улов.За нас обикновенните любители рибари остава каракудата ,ама и нея вече може да я няма защото магазина в халите при пазара е пълен с каракуда от този язовир
ДАВАТ НА КОНЦЕСИЯ ЯЗОВИРИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА
Автор: Anonymous да 2012-04-18 @ 13:42 EEST
В Блекси рама - голф игрището между Каварна и Балчик - таксата я удвоиха на 20 лв., а се хващат малки каракудки като в гьола в Смолница. Не ходете там и не си давайте парите.
ДАВАТ НА КОНЦЕСИЯ ЯЗОВИРИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА
Автор: Anonymous да 2012-04-19 @ 07:35 EEST
По моя информация на 21.04 на Одринци ще се пускат към 20 000 хл рибки шаран и амур като за пръв път язовира ще се зариби с амур
ДАВАТ НА КОНЦЕСИЯ ЯЗОВИРИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА
Автор: Anonymous да 2012-04-20 @ 11:49 EEST
Яз. на М.Смолница доколкото ми е известно не принадлежи на водни системи Варна ,т.к земята върху която се намира този язовир е на кооперацията до язовира.Мисля ,че все още се водят съдебни спорове чия е собствеността.Всяка година кооперацията  в началото на есента полага грижи за храненето на рибата в язовира,като хвърля в него тонове царевица.Не само аз ,но и всички които посещават този водоем могат да потвърдят това.Въпреки грижите по храненето на рибата се ловят само дребни каракудки ,като по калъп-50 до 60 грама. Други просто не излизат независимо как и по какъв начин ги хващаме, имам в предвид на плувка  или на пружина .Някои рибари разправят , че причината за малките размери на рибата е , че в язовира има  извор , който не позволява водата да се затопли равномерно,но аз си мисля ,че причината е в наличието на бракониери.Интересното е в това ,че и другите видове риба са със същия размер-костур , червеноперка  която много рядко излиза .Друга риба там няма независимо  от слуховете , че любители рибари зарибяват с някой друг  шаран или каквото и да е било друго.Ако някой може да каже каква е причината за маломерната риба нека пише.Ще бъда  благодарен за това и не само аз.

ДАВАТ НА КОНЦЕСИЯ ЯЗОВИРИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА
Автор: Anonymous да 2012-04-20 @ 14:33 EEST
Бракониери, които са за затвора, използват електрически ток и това е причивата да не расте рибата до нормалните си размери. Преди години в същата вода имаше големи риби, но тогава язовирът се охраняваше.
ДАВАТ НА КОНЦЕСИЯ ЯЗОВИРИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА
Автор: Anonymous да 2012-10-09 @ 08:56 EEST
Някой знае ли какъв е статута на яз.Малка Смолница.Говори се ,че е бил отдаден на концесия на същите дето са взели Одринци. То , ако това е истина и малкото риба дето я има ще изчезне. Съдя по това какво остана в яз.  Одринци . Ако и тук е за стопански риболов то друго не може и да се очаква . Ако някой има вярна информация нека пише , щото няма нищо по-лошо от информационното затъмнение.Все пак си мисля , че този язовир не трябва да бъде отдаван на концесия.Той остана единствения в района на който обикновения рибар може да отиде и да се порадва на  добър улов без да плаща /пълни джоба / на някой концесионер.
ДАВАТ НА КОНЦЕСИЯ ЯЗОВИРИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА
Автор: Anonymous да 2013-03-21 @ 14:56 EET

       Има обява във в. НДТ ,че концесионера на яз. Одринци бил зарибил с бяла риба и амур и ,че дава награда от 500 лв. на този ,който даде информация за хвърлени мрежи. Че кога е зарибявал с бяла риба или амур.То бялата риба те си я изловиха и продадоха на пазара.Що лъжат хората- няма достатъчно рибари ли? Май искат да прибират само таксите от 5 лв , затуй лъжат , че има бяла риба или амур.Миналата седмица бях там и нищо не удари.Не им вярвайте ,че излизали бели риби от по 5-6 кила.Те са като политиците - нагли лъжци.Сами си правят реклама и то безплатна.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди