изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:33 EET
Застрахователи съдят 9-годишно дете за 45 000 лв.    
НовиниЗастрахователна компания води дело срещу 9-годишно момиченце от Хасково, чийто баща е загинал в катастрофа през 2006 г., съобщи bTV. Детето е единственият наследник и застрахователите искат 45 000 лева. 35-годишният Веселин Димитров от Хасково загинал, докато шофирал микробус “Фиат Дукато”. При инцидента починал и 16-годишен младеж от София, който се возeл в микробуса.

Парите, за които претендира застрахователната компания, са по обезщетение за загиналия тийнейджър. Момиченцето пък е единственият законен наследник на Димитров, затова и претенциите са срещу него, пише хасковският вестник "Новинар Юг".

Първоначално Хасковският районен съд отхвърлил иска на застрахователите, но окръжните магистрати се произнесли в полза на компанията. Оттам заявили, че
преди да заведат делата срещу 9-годишното дете, няколко пъти са потърсили възможност да уредят отношенията с майката по извънсъдебен път. Тя обаче не се съгласила. Тогава застрахователите потърсили по съдебен път правата си към единствената наследничка на водача.

По закон децата приемат наследството и отговарят за вредите, причинени от родителите им, само до размера на имуществото, което са наследили. По думите на чичото на момиченцето Панчо Карамфилов обаче, детето е наследило от баща си „една маса и два стола”.

Процесът вече е във Върховния касационен съд, откъдето се чака решение.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Застрахователи съдят 9-годишно дете за 45 000 лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди