изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:10 EEST
НАБЛИЖАВА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ДЕКЛАРИРАНЕ ОТ ФИРМИ    
Новини     От офиса на НАП в Добрич припомнят, че наближава крайният срок - 2 април 2012 г., тъй като 31 март е почивен ден за подаване на Годишните данъчни декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане за всички местни  търговски и неперсонифицирани дружества, независимо дали през 2011г. са извършвали или не дейност.

Юридическите лица могат да подадат декларациите си по електронен път, на гише или чрез пощенски оператор. Данъчно задължено лице, което подаде годишна данъчна декларация и годишен финансов отчет до 2 април по електронен път и внесе корпоративния данък в същия срок, ползва отстъпка 1 % от годишния корпоративен данък, но не повече от 1000 лв.

До 20 март в офис Добрич са подадени 4119 декларации за облагане с корпоративен данък, от които 2150 – на гише и 1969 по електронен път. Характерно за региона, най-висок данък декларират фирмите, занимаващи се със селскостопанска дейност. Към настоящия момент около 1,5 млн. лева са постъпили в хазната от платен корпоративен данък, което е с над 240 000 лв. повече, в сравнение със същия период на миналата година. Радост буди и факта, че на второ място, като най-висок дял от декларирания и внесен данък се пада на търговците, занимаващи се с ресторантьорство, което показва излизането на бранша от сивия сектор на икономиката, благодарение на целенасочената и системна дейност на НАП в тази насока.

На единния телефонен номер за цялата страна 0700 18 700 гражданите и представителите на бизнеса могат да получават актуална данъчна и осигурителна информация на цената на един градски разговор. От фронт-офиса на НАП в Добрич съобщиха още, до сряда общо са подадени 3045 декларации от физически лица. Според справката 2778 души са декларирали доходите си от миналата година в офиса на приходната агенция, а 267 души са се възползвали от услугата - да подадат годишна данъчна декларация по интернет. НДТ

 


Сходни връзки

НАБЛИЖАВА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ДЕКЛАРИРАНЕ ОТ ФИРМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди