изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:23 EET
Пуканките са по-здравословни от плодовете и зеленчуците    
ЗдравеПуканките, които обичайно съпътстват зрителите в киното, съдържат повече антиоксиданти от плодовете и зеленчуците, установиха американски учени. Вече е известно, че пуканките са богати на фибри и са със сравнително ниско съдържание на мазнини.

Сега обаче те бяха определени за поредната супер храна, пълна с мощните антиоксиданти полифеноли, които могат да се преборят с вредните молекули, натрупващи се в тялото и увреждащи клетките. Те също така помагат за увеличаването на притока на кръв чрез отпускане на артериите.
Предишни изследвания вече установиха връзка между богатите на антиоксиданти храни и доброто здраве, тъй като тези храни намаляват опасността от рак, деменция и дори сърдечно заболяване. Аналитикът на храни д-р Джо Винсън съобщи, че полифенолите са по-концентрирани в пуканките, в които има средно едва 4% вода, спрямо 90% при много плодове и зеленчуци. Още по-изненадващо откритие е, че обвивката на пуканките, която никой не обича, защото полепва по зъбите, има най-високата концентрация на полифеноли и фибри.

Пуканките могат да заменят пресните плодове и зеленчуци в здравословната диета, тъй като те съдържат жизненоважни витамини и хранителни вещества. Изследването установило, че количеството полифеноли в пуканките е до 300 милиграма на една порция, което би осигурило 13% от средния прием на антиоксидантите на ден. Плодовете предоставят 255 милиграма дневно, а зеленчуците - 218 милиграма дневно. http://life.dir.bg

Меню идеи за детски рожден ден

Пуканки? Не, рискувате здравето си

Знаменитости ваят тела със звездни диети

 


Сходни връзки

Пуканките са по-здравословни от плодовете и зеленчуците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди