изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:25 EET
Мащабният обществен проект „Да изчистим България” вече е в напреднала фаза и набира сили    
ЕкологияОт всеки гражданин, от жителите на всяка община и населено място в област Добрич, зависи успешното реализиране на кампанията и постигането на трайни резултати, припомня Областният управител Желязко Желязков, месец и половина преди провеждането на  голямата обществено-значима инициатива на 12 май.

 



 

 

                        Област Добрич е част от тази националната кампания. Припомняме, че Областна администрация бе сред първите администрации, заявили партньорство и подкрепа за мащабната екоинициатива „Да изчистим България!”. Още през август месец 2011 г. Областният управител излезе с призив към жителите на областта за гражданска активност и ангажираност към екопроекта. Посочена бе необходимостта от  обединяване на потенциала на гражданите, институциите и бизнеса, за да станат градовете и населените места в нашия добруджански край по-чисти, да запазим красотата на природата и да се възпитава чувство на отговорност у всеки, така че и след провеждането на акцията на 12 май, отношението на хората към екологията да бъде на нужната висота.          

            Осемте общини на територията на областта също заявиха съпричастност към инициативата и още в началото на 2012 г. планираха провеждането на различни дейности с екотематика, изготвиха информационни календари. Предстои до 30 март отговорните лица от всяка община да изпратят списъците с конкретизирани места за почистване на 12 май на адреса на проекта: daizchistim@btv.bg.

            В съответствие със своите правомощия, в началото на месец март, Областният управител Желязко Желязков се обърна с писмо до кметовете и ведомствата, които имат отношение към организацията и провеждането на мащабния обществен проект в областта за предприемане на съответни мерки, сред които: осигуряване на подкрепа и съдействие на служителите от местните институции, координиране на действията между всички заинтересовани страни с оглед постигане на максимална ефективност на кампанията. Обърнато бе внимание върху осигуряването на своевременно, безпроблемно извозване и депониране на отпадъците на регламентирани места; спазване на изискванията за безопасност и защита на гражданите при провеждане на масови мероприятия и др.

            Месец и половина преди датата 12 май, Областният управител припомня още веднъж необходимостта от коректно и отговорно изпълнение на набелязаните дейности и спазване на сроковете, което ще гарантира успешно провеждане на националната кампания "Да изчистим България за един ден” на територията на област Добрич.

  

Инициативата "Да изчистим България за един ден”, подета от bTV през пролетта на 2011 г., е част от световното движение Let’s Do It World!, което стартира преди 4 години в Естония. Оттогава опитът "чистене на една държава за един ден" се предава от страна в страна. През 2012-а акцията ще бъде глобална - стотици милиони доброволци ще чистят държавите си. Старт на световната кампания даде Словения, която на 23 март проведе националното почистване.

 

 


Сходни връзки

Мащабният обществен проект „Да изчистим България” вече е в напреднала фаза и набира сили | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди