изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:46 EEST
Ученичка убита с 44 удара с нож    
Ред и сигурност

Ученичка от София е била брутално убита с 44 удара от нож. Надупченият и окървавен труп на 18-годишната Севилия Райчева шокирал дори опитни криминалисти. Мъртвото момиче бе открито на фаталния 13 май 2011 г. в апартамента на родителите му в столичния кв. “Люлин”. Убийците са най-добрите приятели на жертвата - връстникът й Антон Ангелов и година по-голямата Янка Младенова, пише в обвинителния акт. Във вторник делото срещу тях тръгна в Софийския градски съд.



Кървав план, кроен на пейка

Часове преди екзекуцията родителите на Севилия излезли от апартамента и я оставили сама. По-късно на входната врата се позвънило. Без да се замисли, Севилия отворила. Отпред стоял Антон с приятеля си Кристиан. Говорили си общи приказки до идването на Янка след минути. А по-късно тримата оставили Севилия в жилището и слезли на пейка пред блока.

Според прокурори там замислили убийството.

“Слушай сега, ще се качиш все едно ти се ходи до тоалетна, аз ще вляза с тебе и ще я убия”, обяснил хладнокръвно Антон на Янка. Тя реагирала рязко: “Ти луд ли си? За това ли си тука, гадино мръсна.” Антон обаче започнал да я увещава. Така планът сработил. Янка се върнала в апартамента. А Антон и приятелят му се отдалечили от кооперацията. Преместили се на друга пейка. Антон извадил сгъваем нож. Отворил го, запалил цигара и започнал да замеря с оръжието гълъбите на площадката. После го прибрал в задния джоб на панталона си и казал на Кристиан: “Връщам се.”

Какво са си казали в жилището Янка, Антон и Севилия, остава тайна. Подсъдимите не дават обяснения. Прокуратурата твърди обаче, че щом Антон прекрачил прага, извадил ножа и започнал безжалостно да ръга жертвата. Забивал острието в шията, лицето, главата, корема, гърдите и ръцете. Същото направила и Янка с нож, взет от апартамента.

Севилия паднала в локва кръв, а Янка съблякла окървавените й тениска и блуза. После с Антон излезли от апартамента, а пред блока се разделили.

Кристиан ги видял. Антон имал кървави следи по лицето, дрехите и ръцете. “Какво става”, стъписан попитал той. Антон, без да се замисли, отвърнал: “Убих я.” После обяснил, че след клането в апартамента търсил злато. Чул, че Севилия има накити. Но не открил нищо.

Скрити улики

Кристиян стоял като вцепенен. Разказът чуло и друго момче от квартала - Милен. Антон ги подканил да тръгнат към трафопоста до бл. 810. Когато стигнали, Антон извадил двата кървави ножа, подал ги на Кристиан и го помолил да ги хвърли на покрива на трафопоста. През това време натикал блузите на Севилия в решетка.

Във вторник Янка и Антон бяха доведени при засилена охрана в съдебната палата.

“Изроди, убихте детето ми”, крещеше съкрушен бащата на Севилия - Георги. Антон не обърна внимание на репликите, Янка наведе виновно глава.

Двамата ще бъдат съдени като непълнолетни, тъй като са били под 18 г. по време на убийството. Така, ако бъдат признати за виновни, може да получат между 5 и 12 г. затвор. На заседанието страните бяха призовани за предварително изслушване. Оказа се, че почернените родители на Севилия са предявили граждански иск от по 100 хил. лв. към подсъдимите.

“Обезщетението е за нанесени болки, страдания, скръб и безпомощност от загубата на детето им”, обобщи съдия Андрей Ангелов.

“Никакви пари няма да върнат детето ми. Убийците се усмихват, а моето момиче е в гробищата, изгнило е вече”, ридаеше почернената майка Мария Хранова. Жената безутешно бършеше сълзи и стискаше в ръка албум със снимки на рожбата си.

“Само това ми остана. Тя беше прекрасен човек, обичаше природата, музиката, животните”, плачеше майката. После замлъкваше и след малко добавяше: “Убийците й трябва да бъдат съдени като възрастни. Извършили са много жестоко убийство, тежко и мъчително за нея.”

До нея съпругът й с ръце на главата добавяше: “Трябва да си платят, трябва доживот да бъдат в затвора.”

Севилия е била единствено дете в семейството. Мария и Георги давали всичко за нея. Момичето имало буен пубертет. Специалисти дори се съмнявали, че в поведението й има признаци на шизофрения. Диагнозата обаче така и не се потвърдила. Била затворена, но общувала с няколко нейни връстници.

Клане за шепа накити

Сред тях били Антон и Янка. “Убийцата е идвала вкъщи, посрещала съм я като човек, слагала съм й ядене на масата, мазала съм й филии с пастет, държала съм се човешки”, ридаеше Мария. И добавяше: “И в онзи ден детето ми я посрещнало с радост, а я убиха за шепа златни украшения. Да бяха казали, че ги искат, щях да им ги дам.”

Адвокатите на обвиняемите обясниха, че Антон страдал от циклофрения и фонофобия, Янка също не била добре психически. Психиатрична експертиза обаче доказа, че двамата са съзнавали постъпката си.

Двамата са в затвора вече 10 месеца. Делото срещу тях ще продължи на 23 април.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Ученичка убита с 44 удара с нож | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди