изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:41 EET
ПЕТКО ПЕТКОВ И ЕКИПЪТ МУ НАПУСНАХА СЕСИЯТА, ГЕРБEР РАЗМАХВА ПРЪСТ НА НДТ И ndtnews.hopto.org    
Новини Кметът на община Добричка Петко Петков, заместниците му, представителите на администрацията и кметовете и кметски наместници напуснаха заседанието на Общинския съвет.  Закана към областния всекидневен вестник "Нова добруджанска трибуна", респективно сайта ndtnews.hopto.org,  отправи от трибуната Петър Петров общински лидер на ПП "ГЕРБ".

Повече от 40 минути бяха необходими на съветниците, за да приемат дневния ред, като го допълниха от 36 на над 40 точки. Представителят на ПД "Социалдемократи" Петър Желев попита защо не са внесени предвидените за март информации за транспортното обслужване в селата, за административното обслужване, жалбите на гражданите. Петко Петков отговори на нападката, че никъде не е записано, че тези информации трябва да бъдат внасяни от кмета и че не е длъжен да се съобразява с Правилника за дейността на ОбС. Той попита защо транспортната комисия към ОбС не проучи нуждите на населението и не внесе предложение за решаването на проблемите. Петков посочи, че почни всички предложения в дневния ред на сесията са внесени от него и администрацията. Във връзка с питане защо на сесията не е внесено предложение за бюджет, кметът съобщи, че съветниците от ГЕРБ и ДПС не са откликнали на поканите му за обсъждания и все още не е получил от тях всички нужни справки за разпределението на средствата по кметства. Той заяви, че когато ги получи, веднага ще внесе предложението. Петко Петков остро реагира на подмятанията, че се заиграва с кметове на населени места. "Петко Петков не се заиграва с никого и няма да се заиграва с никого, защото е кметът на общината", категоричен бе той. "Минаха изборите, дайте да работим в интерес на хората - призова Петков. - Спрете с личните си отношения към кмета. Общината е по-голяма от нас".

"Аз съм от новите общински съветници и си задавах въпросите: как попаднах тук, достоен ли съм? Като гледам ситуацията, се успокоявам...", заяви представителят на БСП Донко Марев. Той изрази учудването си как хора, които са работили в общината с години, получавали са заплати, награди, наказания, сега са в ОбС само, за да пречат. Марев попита какво са приели до момента съветниците: бюджета ли, структурата на общината ли, такса смет ли... "Продължаваме да се занимаваме с глупости, а не с това, което трябва да вършим", допълни той. И въпреки грубото прекъсване от страна на Петър Петров от ГЕРБ, думите на Донко Марев бяха приети с аплодисменти от кметовете и кметските наместници.

На сесията общинските съветници от ГЕРБ, ДПС и ПД "Социалдемократи" гласуваха "за" осигуряването на горива за оперативен автомобил за нуждите на Втора районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", отпускане на средства за дейността на младежките противопожарни отряди в училищата от общината и отчета на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Не стана ясно защо подкрепиха предложенията, след като на предна сесия гласуваха "въздържал се", без да посочат никакви мотиви. Отхвърлена бе докладна записка за промяна в Правилника за организацията и дейността на ОбС, с която се искаше при разглеждането на определени въпроси право на думата да имат и конкретни специалисти от общинската администрация. Сред приетите точки бяха Общинска програма за закрила на детето през т. г., заплащане на годишен членски внос за 2012 г. на Националната асоциация на председателите на общински съвети, докладна за съгласуване на Стратегически план за периода 2012-2014 г. и Годишен план за 2012 г. за дейността на звено "Вътрешен одит". Сред приетите предложения бе и това за откриване на процедура за отдаване на концесия на девет язовира в община Добричка. Решено бе в комисиите, които ще провеждат търговете, да участват общински съветници от всички политически партии. Няколко предложения бяха отложени за разглеждане след приемане на бюджета на общината. Те са свързани с приемането на преработена Програма за управление на община Добричка за срока на мандата 2011-2015 г., осигуряването на средства за дейността на футболните клубове, писма и молби на граждани за отпускане на финансови средства и др.

 Закана към вестника ни отправи от трибуната Петър Петров от ГЕРБ. "Искам да кажа на господата от "Нова добруджанска трибуна", които постоянно казват, че общинските съветници пречат, да коригират своите мерници и със заглавията да бъдат почтени и коректни" - каза той.

На Петър Петров НДТ ще каже, че дори премиерът Бойко Борисов не си е позволявал да се заканва или да им препоръчва на медии /дори държавни/ да насочват мерника си, независимо дали те са национални, регионални или местни. На Петър Петров НДТ ще каже, че вестникът ни винаги е работил в интерес на читателите, т.е. на жителите на Добричка област и читателите имат право да преценяват къде е насочен мерникът на НДТ и ndt1.com – най-четения областен всекидневник и най-посещавания областен медиен сайт. НДТ работи с всички политически партии, дори е упрекван, че понякога натежава везните към ГЕРБ, особено в годините, когато ГЕРБ се появи на политическата сцена и когато спрямо членовете му имаше репресии от други партийци под една или друга форма. В НДТ мислим, че в момента определени съветници от ГЕРБ, ДПС и ПД “Социалдемократи” са сключили безпринципна коалиция по лични интереси, която е далеч от позицията, програмите и усилията на партиите, в които членуват, и това поведение не е в интерес на жителите на община Добричка. Били сме свидетели и на други такива лидери, които отдавна са в забвение от добруджанци и едни или други партии отдавна се разделиха с тях. В НДТ смятаме, че Петър Петров е изнервен от двата провала като кандидат за кмет на община Добричка, както и от спадащото доверие на членовете на ГЕРБ към него –  за последните думи аргументът ни е, че в края на миналата седмица на събрание на ГЕРБ Петър Петров е получил по-малко гласове /за общински лидер на ГЕРБ/, отколкото кмета на с. Стефаново Марин Георгиев Хаджийски. В двете медии сме убедени, че ако лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов има информация какви ги върши Петър Петров, той ще бъде помолен да си подаде оставката, защото най-малко не е по европейски някой да оказва натиск върху медиите, още по-малко да ги заплашва. Но това вече не е наша работа, а на ПП “ГЕРБ”.               НДТ 

 


Сходни връзки

ПЕТКО ПЕТКОВ И ЕКИПЪТ МУ НАПУСНАХА СЕСИЯТА, ГЕРБEР РАЗМАХВА ПРЪСТ НА НДТ И ndtnews.hopto.org | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди