изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:23 EEST
Убиха председателя на фен клуба на ”Пирин” Димитър Сукалински    
Ред и сигурност 41-годишният Димитър Сукалински – Банскалията e бил открит мъртъв в апартамента си в Благоевград, предаде БГНЕС. Той е убит с нож, има порезни рани по ръцете, получени при опит да се предпази от двамата си нападатели, които допуснал в жилището си.

Банскалията, който е председател на фен клуб "Пирин - Реален", бе открит мъртъв към 22 часа снощи, в заключения си отвън апартамент на 4-я етаж на блок 201 "Б" на "Орлова чука", част от жк "Еленово". Сигналът на тел 112 е подаден към 21.45 часа, след като той не отговарял на мобилния си телефон, а апартаментът е заключен. На място е извикана линейка и екип на "Пожарна безопасност и защита на населението", за да разбият вратата на жилището. До това не се стигнало, тъй като бащата на Сукалински извикал ключар, който пробил патронника на вратата и я отворил.

Сукалински бил открит в коридора, целият под, стените и ръцете му били в кръв. След като дежурният лекар на ЦСМП - Благоевград констатирал смъртта на Сукалински, е извикана и полиция.
Районът бе отцепен, към 22.30 часа започна огледът на местопрестъплението.

Димитър Сукалински бил с дълбока порезна рана на гърлото, по ръцете имал порезни рани, получени при опита да се предпази от ножа на нападателите си. Починал е от кръвозагуба, въпреки че е успял в 20.36 часа да се обади на приятеля си Ванко с думите "Помощ, помощ". Някъде по същото време е звънял и на майка си с думите "заклаха ме". Родителите му, които живеят в друго жилище в района Трето ОУ веднага отишли до жилището му в жк "Еленово".

Приятел на Сукалински разказа пред следователите, че към 19 часа той казал, че "има работа с едни момчета" и тръгнал да се прибира в апартамента си. Според съседи, Сукалински се качил в апартамента си с двама души. След като го убили, те му взели ключовете и заключили отвън вратата.

Трупът на председателя на фен-клуба бе огледан от съдебния лекар д-р Яни Златин, а към 3 часа след полунощ транспортиран за аутопсия в моргата на МБАЛ - Благоевград.

Работата на полицията по случая продължава, мобилният телефон на Сукалински е иззет, за да се установи с кого е разговарял вчера.

Неофициални информации свързват Банскалията с лихварство, преди години е работел и за застреляния сенчест бос Васил Горчев - Кьоравия. Сукалински носи прякора си "Банскалията" заради факта, че баща му е от Банско, където се е родил и той. Баща му е бивш военен, бил е на служба в Банско и в дивизията в Благоевград като началник на склад за ГСМ. Сукалински не живее със съпругата си, имат едно дете. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Убиха председателя на фен клуба на ”Пирин” Димитър Сукалински | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди