изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:54 EEST
ВЪЛНУВАЩО УЧАСТИЕ НА МАЛКИ ТАНЦЬОРИ В ПРЕДАВАНЕ НА БНТ    
КултураВ началото на пролетта, на прекрасния християнски празник Благовещение, добричлии чуха блага вест - децата от ансамбъл "Добротица" с ръководители Александър Александров и Юрий Митев спечелиха цели пет награди от Петия конкурс за голямата награда на София 2012 в раздел "Български народни танци". За танцьорите от ансамбъла е традиция където се появят да обират голяма част от наградите.

 Особено голямо беше вълнението на най- малките танцьорчета от първа възрастова група - деца до 10- годишна възраст. Това беше първото им пътуване, първото им участие в конкурс и първата им спечелена награда. Представиха се с композицията "Нашето училище по танци", с която взривиха залата и обраха заслужените овации на публиката. Освен първата награда, мъниците спечелиха и наградата за музика.

Прекрасно се представиха и по-големите танцьори от ансамбъл "Добротица" от втора възрастова група. Те представиха танците "Надиграване по добруджански", "Фрагмент от северняшки танц" и "От ритъм в ритъм". Журито ги удостои с награда за изпълнение и вярна интерпретация, награда за хореография на новосъздаден танц и второ място в конкурса.

Голяма чест за децата от ансамбъл "Добротица" беше участието им в предаването "Иде нашенската музика", където участват популярни изпълнители на българския фолклор-певци, инструменталисти, оркестранти, ансамбли, хореографи и др. Даниел Спасов и Милен Иванов, водещи на предаването, водиха интересен разговор с ръководителя на ансамбъла Александър Александров, а всички гости в студиото бяха възхитени от темпераментното изпълнение на децата. Предаването ще бъде излъчено на 28 април 2012 год. по БНТ.

Да бъдат здрави и честити малките танцьори, ръководителите им, родителите им, които бяха до тях и горещо ги подкрепяха, а българският фолклор да бъде и пребъде през годините!

 

Вилия Желязкова - родител

 

 


Сходни връзки

ВЪЛНУВАЩО УЧАСТИЕ НА МАЛКИ ТАНЦЬОРИ В ПРЕДАВАНЕ НА БНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди