изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:28 EEST
ВЪЗРАСТНИ ЖЕНИ ЗАПОЧНАХА ДА ДАВАТ И ЗЛАТО НА ИЗМАМНИЦИТЕ    
Ред и сигурност

За поредните два случая на измамени възрастни жени от Добричка област съобщи Областната дирекция на МВР. При тях обаче освен пари наивниците са дали на тарикатите и златни накити.



На 27 март в полицейското управление в Балчик е получено съобщение от 74-годишна жителка на града за това, че неизвестен е позвънил на домашния й телефон. Представил се за лекар и й обяснил, че дъщеря й си е счупила крака и й се налага спешна операция, която струва 8 300 лева. Непознатият попитал за адреса и казал, че ще дойде санитар да вземе исканите пари.  По-късно възрастната жена предала сумата от 1 000 лв., златен синджир и златна халка на непознат мъж. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На същата дата в Каварна е извършена идентична телефонна измама, при която 70 годишна жителка на гр. Каварна предала сумата от 300 лева и 10 грама злато на непознат. По случая е образувано досъдебно производство.

От Областната дирекция на МВР Отново апелират към гражданите да не се доверяват на непознати хора и да не им предоставят пари преди да са се свързали със своите близки. При такива обаждания да се обръщат към органите на МВР за съдействие. НДТ

 


Сходни връзки

ВЪЗРАСТНИ ЖЕНИ ЗАПОЧНАХА ДА ДАВАТ И ЗЛАТО НА ИЗМАМНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди