изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-20 @ 19:41 EET
ИСКАТ ИЗГРАЖДАНЕ НА ПАМЕТНИК НА ЗАГИНАЛИТЕ ПРИ ОТБИВАНЕ НА ВОЕННА СЛУЖБА    
ОбществоДнес се навършват 97 години от учредяването на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите. Съюзът е конституционална-военнопатриотична, обществена и социална организация. В нея членуват военноинвалиди от войните и в мирно време и военнопострадали, съгласно Закона за ВИВП и пострадали при или по повод отбраната на страната – това са вдовици, сираци, родители на загинали в изпълнение на воинския си дълг, деца и сираци на военноинвалиди, посочи Тодорка Стоянова, която е секретар на ДВИВП в Добрич.

Тя добави, че, по данни на НОИ за 2009 г. в България има 8021 военноинвалиди и военнопострадали.

Организацията в Добрич има 119 членове, включително и тези от Генерал Тошево. Всяка година тя провежда отчетно събрание, а на четири години – отчетно-изборно събрание.

„Базата ни е стара, предоставена ни е от общината, като на всеки пет години сключваме договор”, каза Т. Стоянова. И добави, че дружеството има изработена план-програма за съвместна работа с общината, както и със съюза в София. „Имахме кухня за безплатна храна на нуждаещите се, но в момента няма такава. Клубът е отворен всяка сряда от 8,30 до 12 ч. Почти всички членове имаме карти за пътуване с градския транспорт в цялата страна, ползваме с намаление почивни бази към Министерството на отбраната, ползваме също намаление на лекарства от определена аптека. Освен това ежемесечно се изпращат документи на нуждаещи се членове за еднократна помощ от МО”, обясни Т. Стоянова. И добави, че при починал член на дружеството, от МО и СВИВП се отпуска сумата от 500 лева на семейството, за да покрие част от нуждите си.

„Голямата ни цел и задача е да изградим паметник в Добрич на загиналите войници от Добричко при отбиване на военната си служба”, сподели Тодорка Стоянова. НДТ

 


Сходни връзки

ИСКАТ ИЗГРАЖДАНЕ НА ПАМЕТНИК НА ЗАГИНАЛИТЕ ПРИ ОТБИВАНЕ НА ВОЕННА СЛУЖБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди