изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:45 EET
Да ти паднат 500 брилянта в асансьор    
Любопитно

Съдържанието на пакета е изпратено за експертиза, за да се направи окончателно заключение за стойността на находката



На връщане от работа жителка на руския град Красноярск в Сибир намерила в асансьор пакет, в който имало близо 500 диаманта. Това съобщи днес местните органи на реда. При проверка в полицията в пакета били преброени 476 неголеми камъка, които според предварителната оценка са диаманти. Съдържанието на пакета е изпратено за експертиза, за да се направи окончателно заключение за стойността на находката. Освен това полицията се опитва да издири собственика на диамантите и евентуално да установи дали те не са с криминален произход.

Само преди броени дни пък руски строителни работници откриха сребърно съкровище от старинни прибори за хранене при реставрация на частен хотел от XVIII век в Санкт Петербург, бившата столица на Руската империя. Находката се намирала под пода на малка стая, която не фигурирала в строителните планове на тази стара сграда, принадлежала на аристократичната фамилия Наришкини. Според местните медии става въпрос за над 1000 лъжици, вилици и самовари, пакетирани в торби. Всички те носят герба на князете Наришкини. Предполага се, че колекцията е била скрита през 1917 г., защото около сребърните прибори били открити вестници от същата година. Князете Наришкини, собственици на хотела, напуснали Русия след Октомврийската революция. Тяхна колекция от произведения на изкуството днес е изложена в много музеи, включително в местния Ермитаж.

 


Сходни връзки

Да ти паднат 500 брилянта в асансьор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди