изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:12 EEST
КЗК разреши „Градски транспорт” ЕАД – Варна да придобие „Транстриумф Холдинг” АД    
Икономика

КЗК разреши концентрация чрез придобиване на едноличен контрол от страна на „Градски транспорт” ЕАД, гр. Варна, върху „Транстриумф Холдинг” АД, гр. Варна, посредством закупуване капитала на последното дружество.



Целта на концентрацията е участие в ОП „Регионално развитие” 2007г. – 2013г., ръководена от МРРБ, която ще повиши качеството и сигурността на обществения транспорт в гр. Варна.

Комисията извърши задълбочено проучване на сделката, като изследва в детайли характеристиките и предназначението на масовия обществен пътнически транспорт в Община Варна.

Анализът на разглеждания пазар установи, че той е силно регулиран. Цените на масовия градски транспорт се определят от Община Варна и са еднакви за всички оператори, извършващи платен превоз на пътници на територията на общината. Това означава, че частните превозвачи, с които са сключени договори за възлагане на обществената услуга, не могат да формират по своя преценка цената на билетите за пътници.

Комисията разрешава сделката, тъй като тя няма да доведе до промяна в начина на формиране на цените за градските превози на територията на общината, нито ще окаже влияние върху цената за крайния потребител.

 


Сходни връзки

КЗК разреши „Градски транспорт” ЕАД – Варна да придобие „Транстриумф Холдинг” АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди