изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:18 EEST
Вземаме шивашкия бизнес на Китай    
Икономика

Ушиването на маркова дреха в България, Румъния или Турция в момента е далеч по-евтино, отколкото в Китай, като се отчетат и разходите за транспорт



Световноизвестните марки за дрехи бягат от Китай и се насочват към страните от Източна Европа, включително и България. Това съобщи в. "Стандарт", като се позова на Бернар Лероа, шеф на дивизия "Потребителски стоки" в сертифициращата компания "Интертек Муди".

Ушиването на маркова дреха в България, Румъния или Турция в момента е далеч по-евтино, отколкото в Китай, като се отчетат и разходите за транспорт, обяснява Лероа пред изданието. За да работят за големите компании обаче, родните фирми трябва да гарантират, че се отнасят добре и плащат достатъчно на работниците си. За целта те трябва да получат сертификат за социална отговорност. Над 150 български фирми вече са започнали или са преминали напълно процедурата по сертифицирането, каза пред изданието регионалният директор на "Интертек Муди" Иван Савов.

За да получат големите поръчки от световноизвестните марки за дрехи, родните фирми трябва да гарантират, че не наемат на работа деца, плащат редовно прилични заплати, осигуряват социални придобивки за служителите си и се грижат за тяхното здраве. Ишлемето ни е най-евтино в целия свят, признават и фирмите от шивашкия бранш.

Поръчки не липсват, но цените са на минималния праг и не позволяват вдигане на заплатите, коментира Зоя Бояджиева, собственик на шивашка фирма в Перник. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Вземаме шивашкия бизнес на Китай | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вземаме шивашкия бизнес на Китай
Автор: Anonymous да 2012-04-02 @ 15:01 EEST
НЯКОЙ ОТ ВИСОКОПОСТАВЕНИТЕ ЛИЦА ХОДИЛ ЛИ Е СРЕД ХОРАТА РАБОТЕЩИ В ШИВАШКИТЕ ФАБРИКИ У НАС,ДА ВИДЯТ ЕДНА СПЕЦИФИКАЦИЯ ЗА ИЗРАБОТКА НА ДАДЕН МОДЕЛ  КАКВА Е СЕНАТА И НА КОЛКО ХОРА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ,АЗ ЛИЧНО ЗНАМ ОТ ОПИТ,ОТ 0.50-1.00 ЛЕВА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ОПЕРАЦИИТЕ НА 30 РАБОТНИКА,Я СЕГА СМЕТНЕТЕ КОЙ КОЛКО МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ ЗА МЕСЕЦ,АЗ СЪМ РАБОТИЛА ЗА 0.001 ЗА ДЕТАЙЛ.ТОВА Е РОБСКИ ТРУД ЗА БЕЗ ПАРИ.ПРОСТО СЪМ ВЪЗМУТЕНА ОТ ТОВА,ВИНАГИ НАМИРАТ НАЧИН ДА ТЕ ОТРЕЖАТ,ВЗИМАЛА САМ И 60 ЛЕВА ЗАПЛАТА,А КОГАТО ВЗЕМЕШ 250 ШЕФА ВИКА БРИГАДИРА И ГО ПИТА ЗАЩО ТОЛКОВА МНОГО ИМАМ ТОЗИ МЕСЕЦ.
Вземаме шивашкия бизнес на Китай
Автор: Anonymous да 2012-04-02 @ 15:20 EEST
Това,че ти си работила при такива условия не значи,че навсякъде е така.Ела при нас.Има хора,които взимат и 800 лв ,има такива дето и минималната им е много,защото не бачкат и закона не позволява да им дадеш по-малко от тях.А като цяло мога да заявя,че българинът не ПРОИЗВЕЖДА,свикнал е винаги да се подпираи и после да реве за пари.
Вземаме шивашкия бизнес на Китай
Автор: Anonymous да 2012-04-02 @ 18:28 EEST
АМИ КАЖЕТЕ КЪДЕ Е ТАЗИ ФИРМА,ЧЕ ДА ДОЙДА,ДАЙТЕ МАЛКО ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ,И МОГА ДА КАЖА ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТРУДОЛЮБИВ НАРОД,СВИКНАЛИ СМЕ ДА НИ ГАЗЯТ И ДА СИ МЪЛЧИМ,А ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА ЗАПЛАТА КОЛКО ЧОВЕКА ОТ ВАШАТА ФИРМА ВЗЕМАТ ТАЗИ ЗАПЛАТА,ДА ВЗЕМАШ АКО ТИ ДАДАТ ХУБАВ ПРОЦЕС,НО НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ,ЧЕ ТОВА СА ЕДИНИЦИ,А ЗА ДРУГИТЕ КАКВО  НИЩО.
Вземаме шивашкия бизнес на Китай
Автор: Anonymous да 2012-04-02 @ 18:50 EEST
Даа, как да не? Ще им вземем шивашкия бизнес със закрит Техникум по лека промишленост!? При толкова заплатаджии, които отговарят за образованието в инспекторат, областна управа, община....

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди