изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:28 EET
ПГ ПО МТЕ "М. ЛОМОНОСОВ" ПРЕВРЪЩА УЧИЛИЩЕТО В ЖЕЛАНА ТЕРИТОРИЯ    
Образование

Верни на  стремежа си да бъдат винаги в крак с времето и с всяко предизвикателство, учителите и учениците от ПГ по МТЕ „М. В. Ломоносов” се включиха в мащабния проект на МОМН „Училище за Себеутвърждаване и Подготовки към Европейски Хоризонти – УСПЕХ”. Втори месец в гимназията се провеждат занимания в 7 различни клуба, секции и ателиета. Целите, които си поставят ръководители и ученици, са свързани с  пълноценно използване на свободното време, с усвояване на основните европейски компетенции, възможности за мотивиране на учениците за изява и пълноценна реализация. 



 

Работа в екип, развиване на социални и граждански компетенции, поемане на отговорност, вземане на групови решения, разрешаване на конфликти – това са основните задачи пред клуб „Да успеем заедно” с ръководител инж. Ваня Тонева. Прилагане на информационните технологии, естетическо възпитание, организационни умения, креативност са основните цели на ателие ”Компютърен дизайн и реклама”  с  ръководител инж. Красимир Дойчев Компетенции, свързани с устни и писмени комуникации, поведение в публичното пространство, креативност и творчество, работа в екип  са основните цели на клуб Ученическо радио „Ломоносов” с ръководител  Цветелина Райкова.

   Клуб „Картинг” с ръководител инж. Светлана Тодорова и Преслав Илиев, Клуб „Млад стрелец” с ръководител инж. Иво Иванов, клуб  „Фитнес” и секция „Тенис на маса” с ръководител Марияна Панева, чиито основни цели са да направят училището желана територия на ученика и дадат възможност за формиране на разбиране и умения за водене на здравословен начин на живот, устойчивост, търпение, воля и желание за успех.

  Превръщане на училището в желана територия и формиране на умения и желание за учене през целия живот са стремежите на ръководителите, учениците и родителите. НДТ

 


Сходни връзки

ПГ ПО МТЕ "М. ЛОМОНОСОВ" ПРЕВРЪЩА УЧИЛИЩЕТО В ЖЕЛАНА ТЕРИТОРИЯ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПГ ПО МТЕ "М. ЛОМОНОСОВ" ПРЕВРЪЩА УЧИЛИЩЕТО В ЖЕЛАНА ТЕРИТОРИЯ
Автор: Anonymous да 2012-04-03 @ 15:48 EEST
брех  брех кипи голям труд в това даскало таман да е наистина
ПГ ПО МТЕ "М. ЛОМОНОСОВ" ПРЕВРЪЩА УЧИЛИЩЕТО В ЖЕЛАНА ТЕРИТОРИЯ
Автор: Anonymous да 2012-04-11 @ 15:31 EEST

:)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди