изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:07 EEST
Гърците с бонуси за Великден, а българите ...    
Европейски съюзВъпреки историческата криза, великденски бонуси в Гърция ще има, съобщи бТВ. Допълнителни пари ще вземат земеделци, пенсионери и дори безработни. Властите в страната започнаха раздаването на празничните премии, докато Тройката от международни кредитори засилват натиска си за още по-смело намаляване на гръцките доходи. От днес гръцките земеделци започват да получават великденските си премии, а в четвъртък и всички пенсионери в страната ще получат великденската си пенсия. На 5 април предварително ще бъдат изплатени и пенсиите.

Също в четвъртък допълнителна заплата ще получат и държавните служители, а работещите в частния сектор ще трябва да почакат до срядата на Страстната седмица, за да видят в ръцете си празничния бонус. Безработните също ще получат великденски надбавки, които варират от 235 до 300 евро и те ще им бъдат раздадени до Разпети петък.

Междувременно представителите на Тройка увеличават натиска върху Гърция за ново намаляване на минималната заплата, която в момента е с 50 на сто по-висока от минималните заплати в Испания и Португалия.

Гръцки медии дори плашат гражданите с далеч по-ниските - "български заплати". Това обаче е малко вероятно да стане преди предсрочните парламентарни избори, които трябва да се проведат след великденските празници.

В същото време повечето българи ще останат без бонуси. За разлика от гърците, повечето работещи у нас няма да получат великденски бонуси, обобщава бТВ.

Около 40% от работодателите планират да дадат празнични премии на служителите си през април, което е намаление в сравнение с миналата година. Премиите вече зависят не от добрата работа на служителите, а до голяма степен от финансовото състояние на фирмата.

С 10% са се увеличили компаниите, чиито бизнес е останал в застой през изминалата година и затова не могат да си позволят бонуси. Увеличават се и тези, които бележат спад. Броят на фирмите, които ще раздават премии намалява и заради факта, че работодателите вече предпочитат да не делят служителите си на добри и лоши. http://fakti.bg/

 


Сходни връзки

Гърците с бонуси за Великден, а българите ... | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.57 секунди