изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:45 EEST
ВТОРО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРАВОПИС НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК    
Образование

Второто национално състезание по правопис на английски език- Spelling Bee се проведе в Шабла и в него взеха участие ученици от СОУ „Асен Златаров”, от ІV, V и VІІ клас, съобщава общинският вестник „Изгрев”.



До втори кръг са достигнаби Луиза Карамилева, Михаела Кючукова и Мартин Мариянов, като в оспорваната борба победи Луиза Карамилева. Тя ще участва в предстоящото регионално състезание, което ще се проведе на 21 април в град Варна и ще има привилегията да покаже знанията си и да защити името на Шабла и своето училище.
По регламент английският език трябва да е майчин за диктора. Тази роля е изпълнил Алекс Търнър - ученик от местното училище.
Преподавателят по учебната дисциплина, Елена Атанасова е била координатор на състезанието, а Силвия Вангелова-член на журито. Сред присъстващите наблюдатели е бил и Робърт Евънс - доброволец от Корпуса на мира в Шабла.
Състезанието се организира от Центъра за приобщаващо образование и Корпуса на мира в България с подкрепата на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Американското посолство.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling)- произнасят буква по буква различни думи на английски език. То се провежда за първи път в САЩ през 1925 г. Интересът към него нараства с всяка изминала година.
В България, неговото първо издание е през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. В първото национално състезание Spelling Bee са взели участие над 1000 ученика от 60 училища в 50 населени места в страната. НДТ

 


Сходни връзки

ВТОРО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРАВОПИС НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди