изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:30 EEST
УДАРИ ЧАСЪТ НА КАРАКУДАТА    
Лов и риболовУдари часът на каракудата в язовир "Одринци" - най-големият изкуствен водоем в Добричка област, който в момента се стопанисва от Красимир Колев. От няколко дни язовирът предлага изключително богат улов на едра каракуда, разбира се, за майстори-въдичари.

 Но и "чираци" се уреждат с някой и друг килограм. Всички екземпляри са едри и дори еднодневен улов гарантира възможността да си приготвите саморъчно вкусен хайвер за цяла една година. Уловът е предимно с дънни линии, но "професорите" си разрешават удоволствието да работят на плувка. За стръв в момента най-удачно е да използвате торен червей, до някаква степен можете да разчитате и на червен калифорнийски, но на бял или пъстър не разчитайте, освен ако не желаете просто да го къпете. От време на време кълве и по някоя червеноперка или белица, обажда се и костур. Но най-добре е да се подготвите за улов на каракуда, при това с големината на око поне колкото орех. Приятен улов! В събота и неделя ще се видим на язовира. Вземете си и риболовния билет, подгответе и пет лева за такса. Каракудата най-често удря там, където има закачки по дъното. НДТ

 


Сходни връзки

УДАРИ ЧАСЪТ НА КАРАКУДАТА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УДАРИ ЧАСЪТ НА КАРАКУДАТА
Автор: Anonymous да 2012-04-18 @ 10:40 EEST
Здравейте колеги,на 13.04.2012г бях на риболов при яз.Одринци в района на баба Илийца.Освен радостта от хубаво време се радвах и на добър улов на каракуда.Кълвеше само на пружина.Опитвах и на плувка , но не се получи. Другите рибари около мен също се радваха на добър улов. Екземплярите бяха около и над 500гр. пълни с хайвер.По-малки просто не се закачаха на въдиците.
   Направи ми впечатление ,че на отсрещния бряг в района на малинака няки рибари бяха доста недобросъвестни-имам в предвид ,че използваха неразрешени методи за риборов , но явно бяха санкционирани от охраната на язовира т.к. се вдигна голяма гирултия придружена с много караници.Чуваше се и на отсрещния бряг.
   От 17.04.2012 г.  влиза  забраната за риболов през размножителния период ,но незнам дали тази забрана важи и за този язовир понеже е арендован . Ако някой има информация за това ще му бъда много благодарен , ако я публикува.Приканвам самите арендатори да публикуват информация за яз.Одринци и яз. Звънец  т.к. и този язовир е тяхна собственост или арендован от тях.
УДАРИ ЧАСЪТ НА КАРАКУДАТА
Автор: Anonymous да 2012-04-18 @ 13:45 EEST
Язовирът в Одрин;и ще е разрешен за риболов.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди