изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:11 EEST
ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ ЗА СТОЙКА ПЕТРОВА И СВЕТЛАНА КАМЕНОВА    
СпортНационалката по бокс Стойка Петрова стана шампионка на България за 13-и пореден път. Това тя направи днес в държавния шампионат по бокс за жени в Русе.

Отличието извоюва в коронната й категория до 51 кг, като в спора за първото място надделя над представителката на домакините Петя Цонева само след 10 секунди престой на ринга.
Повече от 12 години Стойка очаква олимпиадата в Лондон. Още при първата титла си пожелава един ден да участва на олимпийски игри. В деня, в който обявяват, че дамският бокс е включен в програмата на най-големия спортен форум, добричлийката разбира, че е близо до своята мечта. Дели я точно един месец, когато може да спечели квотата на световното първенство в Китай, и да получи билет за британската столица.
„Нямам търпение да мине кантара в Русе, за да пия вода. В момента съм толкова гладна и жадна, едва издържам”, признава преди кантара в Русе  Стойка Петрова. Диетата е неизменна част от нейния живот през последните години, в които тя се опитва да запази своето място в олимпийската категория. В края на м.г. боксьорката бе избрана за Спортист №1 на Добрич. В своята кариера тя  има бронзов медал от европейско първенство и второ място от европейска купа. Триумфирала е в своята категория в турнира „Странджа”.
„За да се подготвя за олимпийските игри напуснах работа, тъй като постоянно съм по лагери. Работих в пицария в София”, споделя националката.
„Тя е истински пример за всички нас с поведението си на ринга и извън него. Стискаме й палци, за да успее да участва в Лондон. Убедени сме, че ако тя вземе квота, ще успее да стигне далеч в Олимпийските игри”, категорични са състезателките по бокс, които участват в държавното първенство.
Златна медалистка от първенството в Русе е и Светлана Каменова от Добрич, която в момента защитава цветовете на НСА, тъй като е студентка. Тя спечели отличието в кат. до 57 кг.
 


Сходни връзки

ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ ЗА СТОЙКА ПЕТРОВА И СВЕТЛАНА КАМЕНОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди