изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:39 EEST
Премиерът и Корнелия Нинова си размениха остри реплики в НС    
ПарламентИзплащането на акцизите за гориво на фермерите и дотациите на зърнопроизводителите стана повод за нов сблъсък и размяна на остри реплики между премиера Бойко Борисов и червената депутатка Корнелия Нинова в парламента, съобщиха "Фокус" и БГНЕС.


Министър-председателят отговори на въпрос на Корнелия Нинова за допълнително споразумение към Меморандум от 8 юни 2010 г., подписан между правителството и Националната асоциация на зърнопроизводителите. По това споразумение зърнопроизводителите трябваше да получават годишна помощ от 70 млн. лева за по-евтино гориво, съобщи БТА.

"Всяка година даваме дотации от 1 милиард лева на зърнопроизводителите, както в никоя друга сфера, а не виждаме хлябът да поевтинява. Огромни, огромни повтарям, дотации даваме на зърнопроизводителите, а хлябът се вдига", каза Борисов.

Корнелия Нинова обаче веднага го репликира, че тези пари са дадени от ЕС и че той търси вина във всички други, но не и в правителството.

"Г-н министър-председател, тези пари не сте ги дали вие. Това са европейски пари. Започнахте да давате рецепти – първо висшистите да станат овчари, за да си гледат месо, българите да си садят картофи, за да си ги ядат, напоследък да си месят козунаци, което се оказа по-скъпо занимание, отколкото да си купим готови. Това са вашите рецепти. Истинската рецепта е, предлагам ви, изплатете ускорено акциза на земеделските производители, намалете осигуровки, които им вдигнахте три пъти. И най-вече повишете доходите на хората", заяви Нинова.

И припомни на премиера, че има една "хубава сентенция от римско време" - Verba Volant, Scripta manent, която в превод гласи: "Думите отлитат, написаното на хартия остава" по повод неизпълнените обещания.

Борисов обаче отвърна с друга латинска сентенция - "Veritas odium parit" ("Истината поражда омраза").
"Защото истината е такава – вие приехте закон, който да не позволява, след като дойде друго правителство ,да не ви разследва. И сега като разследваме "Белене" знаете ли какви неща излизат наяве. Знаете ли, че има фактури, където има по 90 млн. разлики, знаете ли колко ви струвате Цанков камък", разгневи се премиерът и нахока провикнал се от залата депутат с думите: "Не ми подвиквай".

www.dir.bg

 


Сходни връзки

Премиерът и Корнелия Нинова си размениха остри реплики в НС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди