изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:41 EEST
Столични полицаи разкриха дилъри на дрога    
Ред и сигурност72-часова мярка е наложена на разпространителка, в чийто дом е открит четвърт килограм марихуана. Задържан е и мъж, разпространявал хероин в кв. „Гевгелийски“

Две успешни акции срещу наркоразпространението бяха проведени на 3 и 4 април от криминалисти на столичната дирекция. Иззети са 250 грама марихуана и 14 топчета хероин, плик халюциногенни гъби, електронна везна. В полицейския арест са задържани дилърите - 27-годишна жена и двама криминално проявени.
Преди месец полицаи от сектор „Наркотици” получили информация за наркопласьорка, която живее на ул. „Одрин”. Според информатора, жената разпространявала марихуана и ползвала жилището си за депо. Криминалисти установили самоличността й – П.Б. /27 г./. Тя уговаряла сделките по мобилния си телефон, след което уреждала срещите с клиенти на стълбищната площадка пред апартамента си или пред жилищната кооперация.
Полицаите от сектор „Наркотици” провели акцията по задържането на дилърката на 4 април около 15 часа. Тогава пред жилищния блок били забелязани трима младежи. На излизане от входа, в който живеела жената, двама от тях си разменили нещо, после всички се отправили към бул. „Ал. Стамболийски”. Полицаите ги последвали и се опитали да ги проверят, но двама побягнали. След кратко преследване бегълците са задържани в „Зона Б-5”, като единият успял да изхвърли на земята пликче с марихуана.  Пред полицаите едно от момчетата признало, че се снабдило с дозата от П.Б., като й платило 10 лева.
Служителите на реда предприели задържане на дилърката, която спрели  на междуетажната площадка пред апартамента й, заедно с друг 19-годишен младеж, неин клиент.
При последвалия обиск от жилището й са иззети различни пликове с марихуана и халюциногенни гъби, няколко самозалепващи се пликчета с канабис. Докато претърсвали дома, П.Б. успяла да изхвърли през прозореца електронна везна, която впоследствие е иззета. Общото количество на марихуаната е 250 грама, установили експерти от столичната дирекция.
Материалите по случая са докладвани на Софийска градска прокуратура. Задържаната е привлечена в качеството на обвиняем с наложена мярка „задържане под стража” за 72 часа.

Наскоро криминалисти от сектор“Наркотици“  влезли в следите на мъж, който разпространявал дрога в „Зона Б-5”. След като е установена самоличността му, полицаите организирали наблюдение в района, където живее - кв. „Гевгелийски”.
Акцията за задържането на дилъра е проведена във вторник следобед, когато М.А. /28 г./ е забелязан в градинката между два блока да крие в храстите кутия от цигари. Мъжът е проследен до района на близкия МОЛ, където се срещнал най-вероятно с клиент и осъществил сделка. При задържането дилърът оказал яростна съпротива и изплюл на земята две полиетиленови топчета. Клиентът му – И.И. /37 г./ е задържан на бул. „Ал.Стамболийски. По време на обиска той изхвърлил на земята две топчета хероин.
При оглед в градинката в кв. „Гевгелийски” била открита кутията от цигари с 12 полиетиленови топчета с хероин.
Двамата мъже били задържани с полицейска мярка за 24 часа. Известният на полицията М.А. е регистриран многократно за притежаване на дрога и серия кражби – взломни и обикновени. Другият задържан  е известен за кражби и унищожаване на имущество. След разпит купувачът е освободен, а на М.А. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354А от НК и е задържан за 72 часа. 

 


Сходни връзки

Столични полицаи разкриха дилъри на дрога | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди