изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:10 EEST
Трима са задържани от служители на ГДБОП за незаконни разкопки    
Ред и сигурностАкция за противодействие на престъпна дейност, свързана с културно-исторически ценности, е предприета от служители на столичния отдел за борба с организираната престъпност и колегите им от звеното за Софийска област.  Антимафиотите се насочили към местността „Кало” в землището на самоковското с. Поповяне, където, непосредствено след незаконни археологически проучвания и разкопки, са задържани трима мъже.

Те са И. К./61 г./, от София, криминално проявен за кражба и грабеж, В. В./47 г./ от с. Горни Богров, криминално проявен за длъжностно престъпление и обсебване и И. Р./81 г./ от. с. Поповяне.
В хода на действията по разследването е претърсен ползваният от тримата  автомобил „Фолксваген Голф” със софийска регистрация, собственост на И.К. В колата са открити и иззети три метал-детектора и инструменти за разкопаване, а у В. В. са намерени четири монети.
При последвало претърсване и изземване на адресите на тримата, от жилището на И.Р. в с. Поповяне са намерени електронни компоненти за детектори за метал. В дома на И.К. в  София, са открити скици и карти, както и тетрадка със записки за намерени движими културни и археологически ценности. От къщата на В.В. в с. Горни Богров са иззети персонален компютър и 14 монети, 4 от които от римската и византийска епохи.
И.К., В.В. и И.Р. са задържани за 24 часа. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата.
 


Сходни връзки

Трима са задържани от служители на ГДБОП за незаконни разкопки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди