изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:57 EET
БСП и "Атака" внесоха вот на недоверие заради АЕЦ "Белене"    
Парламент

Само преди една година премиерът Бойко Борисов много яростно и аргументирано защитаваше нуждата от АЕЦ "Белене", припомни Сергей Станишев



Коалиция за България и "Атака" внесоха днес вот на недоверие към правителството заради спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България.

Под искането за гласуване на недоверие на кабинета "Борисов" са се подписали 48 народни представители от левицата, "Атака" и един независим - Георги Терзийски.

Никола Пехливанов и Огнян Стоичков от ПГ на "Атака"

не са подписали искането за вот на недоверие.

Лидерът на БСП Сергей Станишев обясни, че Меглена Плугчиева от КБ не се е подписала под искането за вот на недоверие, защото е предложена за посланик в Швейцария и е поставена в двойствено положение.

Вотът беше внесен към 12.30 ч. в Народното събрание. Днес на заседание на Националния съвет на БСП ще бъде обсъждано дали от червената партия ще подкрепят подписка за провеждане на референдум по същата тема."Страната ни повторно губи милиарди инвестиции. Загубите от пропуснатите ползи от прекъсването на проекта "Белене" се измерват с милиарди. Приходите от един реактор годишно са около 800 млн. лв. При забавяне с около 15 г.

загубите от двата неизградени реактора ще бъдат над 30 млрд.лв.",

се казва в мотивите. "Няма обяснение и фактът, че това престъпно решение се взема в момент, в който вече са известни основните заключения от предварителния доклад на избрания от ГЕРБ консултант по проекта HSBC.

Те са безусловни: първо, в близките десетилетия регионът има нужда от 40 хил. мегавата мощност, второ - около 2020 г. се очаква дефицит на електроенергия в страната и трето - електрическата енергия от АЕЦ"Белене" е конкурентна", се посочва в документа.

Според вносителите на вота на недоверие към кабинета за пореден път в България връх вземат онези, които рушат, а не онези, които градят. Затова нека не се чудим защо сме там, където сме - в задния двор на модерните европейски нации, смятат те. Очаквайте подробности.

Мотивите за вота са много солидни, но можехме да минем и без тях, заяви пред журналисти лидерът на БСП и на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев.

Само преди една година премиерът Бойко Борисов много яростно и аргументирано защитаваше нуждата от АЕЦ "Белене", посочи той.

Според Станишев сегашното решение на правителството, подкрепено от ново мнозинство в Народното събрание, е фатално за България, за ядрената ни енергетика и за българските граждани, които ще плащат в пъти по-високи сметки за ток.

От Синята коалиция и ДПС вече заявиха, че няма да подкрепят вота. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

БСП и "Атака" внесоха вот на недоверие заради АЕЦ "Белене" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди