изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:17 EET
Работна среща по актуални въпроси във връзка с изграждането на газопровода Добрич - Силистра    
Новини

На 9 април, понеделник, от 13 ч. Областният управител Желязко Желязков ще бъде домакин на работна среща с участието на всички заинтересовани страни, на която ще бъде обсъден ходът на проекта „Преносен газопровод високо налягане и съоръженията към него - Силистра". Срещата е инициирана от Областния управител на Силистра Николай Димов. Поканени са представители на „Булгартрансгаз" ЕАД - фирмата, която ще изгражда газо-преносната мрежа от Добрич до Силистра и автоматичната газо-разпределителна станция „Силистра", както и кметове на общини.



 

 Припомняме, че с решение № 615 на Министерски съвет  от 14.07.2009 г., газопроводът е обявен за обект от национално значение.

Предназначението му е да доставя природен газ за промишлена и битова газификация на град Силистра и района. Газопроводът ще преминава през 2 области - Добрич и Силистра, 4 общини - Добричка, Тервел, Кайнарджа и Силистра и 25 землища и е с дължина 79,670 км.

Обектът е на обща стойност 12 400 000 евро. От тях 75% - са безвъзмездно финансиране от Европейската банка за възстановяване и развитие и 25% - съфинансиране от „Булгартрансгаз" ЕАД.

 


Сходни връзки

Работна среща по актуални въпроси във връзка с изграждането на газопровода Добрич - Силистра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди