изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:04 EEST
Калина Илиева обвинена, че сама е фалшифицирала дипломата си    
Ред и сигурност  Бившият изпълнителин директор на ДФ "Земеделие" Калина Илиева сама е фалшифицирала дипломата си, установи разследването. Това съобщиха пред БТА от Районната прокуратура в София.


След разследване, което продължи близо година и половина, срещу Илиева са повдигнати обвинения. Тя е обвинена и за това, че е представила пред министерството на образованието още четири фалшиви документа, свързани с образованието, за които обаче няма данни кой ги е съставил.

До 8 години затвор чакат Илиева, ако бъде доказана вината й, предаде БНР. От прокуратурата обясниха, че случаят все още е при разследващия полицай и не могат да отговорят на въпроса какви обяснения е дала Илиева.

На бившата шефка на фонда е наложена мярка за неотклонение "подписка".

В края на февруари от държавното обвинение информираха, че категорично е установено, че документът е фалшив. Това потвърдили официално от Висшия институт по техника и икономика в Берлин, който Илиева твърдеше, че е завършила. Оказа се, че макар и записана да учи там, тя никога не е посещавала лекции и упражнения.

Тогава от прокуратурата уточниха, че ще проверяват дали фалшивата диплома е изцяло неистинска или в нея има невярно съдържание. За целта са използвани изпратените от Германия образци на документи и печати.

До съмнения за истинността на дипломата се стигна след като политици повдигнаха въпроса, че тя няма нужното образование за заеманата длъжност.

Илиева обаче беше уволнена, след като се разбра, че до последно е крила бременността си, представяйки болнични листове за тумор. Прекият й началник - министърът на земеделието Мирослав Найденов, научи новината за бременността й от БНР.
През октомври 2010 г. Управителният съвет на ДФ "Земеделие" освободи от длъжност Калина Илиева. http://dnes.dir.bg

ВСИЧКО ЗА НЕВЕРОЯТНИЯ УПРАВЛЕНСКИ КАДЪР КАЛИНА ИЛИЕВА

 


Сходни връзки

Калина Илиева обвинена, че сама е фалшифицирала дипломата си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди