изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:15 EEST
Слави Бинев показа кой е заедно с него в ГОРД    
Политика

   Евродепутатът Слави Бинев, избран с листата на "Атака", обяви в неделя, че неговото ново сдружение "Гражданско обединение за реална демокрация” си поставя за основна цел да развива и пази демокрацията. В неделя Бинев представи организацията, която, по думите му, е "политически, непартиен клуб за изявени личности и организации". 



Членовете на ГОРД, които се представиха в неделя, са представители на широк спектър от българския обществен живот и очевидно отговарят на разбирането за изявени личности на основателя на организацията ГОРБ Слави Бинев. Член на ГОРД е литературоведът проф. Валери Стефанов, бивш декан на Факултета по славянски филологии в СУ "Климент Охридски", който обаче бе осветен от комисията по досиетата като нещатен сътрудник на Държавна сигурност. 

В сдружението участват още бившият шеф в НСО, съответно и щатен кадър отново на Държавна сигурност, след това бизнесмен и сегашен масон Румен Ралчев, спортният журналист Крум Савов, писателят Любен Дилов-син, известен с обиколките си из различни политически формации и участието си в телевизионни шоупрограми, бившият правосъден министър от правителството на Симеон Саксобургготски Антон Станков. 

Сред членовете на ГОРД е и още един бивш член на НДСВ - бизнесдамата от туристическия бранш Поли Карастоянова. 

Самият Слави Бинев също може да бъде определен като човек, извървял дълъг път от борческото начало през бизнеса с вратовръзка, православното смирение, национализма в рамките на закона и европарламентаризма. 

"Демокрацията в България в момента е лишено от съдържание понятие, а страната ни се превръща в държава от средноазиатски тип", заяви по време на представянето на проекта ГОРД евродепутатът Слави Бинев, цитиран от Дарик. 

"Приемете го като коалиция, като едно голямо общество, много повече от партия, защото аз смятам, че това трябва да бъдат свободните хора, достойните хора, които трябва да се изправят срещу тези, които са се предали, тези, които искат да останат крепостни селяни и се държат като такива. Най-лошото е, че вече и министрите се държат като такива. А това са хората, които създават модела на поведение и подражание”, обясни Бинев. 

От ГОРД не отговориха отрицателно на въпроса дали е възможно гражданското обединение да прерасне в партия и да участва на следващите парламентарни избори. По думите на Валери Стефанов обаче сега на фокус е обединението. 

"На този етап проблем е по-скоро обединението. Искаме, преди да започнем да мислим за частта, за отделянето за фрагмента, да помислим за обединението, да помислим за хората, които биха се съгласили, че тази държава има някакви приоритети и са готови да застанат зад тях”, каза той. 

"Нека да се запитаме какво означава силна държава. Ако силна държава означава повече бръмбари и повече полицаи, очевидно България е силна държава. Но в страната на бръмбарите калинките са гении”, отбеляза още проф. Стефанов. 

На 22 април гражданското обединение ГОРД официално ще представи своите идеи и членове. Сред поканените ще са представители на политически партии, които имат присъствие в Европейския парламент, синдикати и работодатели. http://www.mediapool.bg

 


Сходни връзки

Слави Бинев показа кой е заедно с него в ГОРД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди