изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:53 EEST
Ново убийство в София    
Ред и сигурност 53-годишният Васил Лазов бе застрелян в столичния район "Витоша", в близост до бул. "Никола Петков". Сигналът е получен в столичната полиция около 13.40 ч. Убитият е криминално проявен, съобщиха от МВР. Тялото е открито до личния му автомобил, който бил паркиран пред дома му на улица "Бяла ружа".

Васил Лазов е криминално проявен, с регистрации за използване на фалшиви документи. Трупът му е открит от негова съседка.

Продължава огледът на място от дежурна група от СДВР. По случая работят Сектор „Престъпления против личността” и криминалисти от Шесто РПУ.

"Няма преки свидетели на стрелбата срещу убития в столицата Васил Лазов", заяви директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, цитиран от "Фокус". Той уточни, че има установен свидетел, който е чул два изстрела. Васил Лазов е застрелян в главата, докато е свалял багаж от автомобила си. Полицията все още изяснява вида на оръжието, с което е убит.

През 2002 г. той има три регистрации в полицията за съставяне и използване на неистински документи, а през 1987 г. има присъда от година и четири месеца за подкуп. "Присъдата е изтърпяна", уточни старши комисар Йорданов.

Лазов е имал офис за сключване на застраховки за автомобили към различни застрахователни компании. „Към момента, от разговори с негови близки и познати, няма данни лицето да е заплашвано или притеснявано по какъвто и да е повод. С близките ще продължим да разговаряме на по-късен етап, тъй като към момента те са в състояние, в което не би било коректно да ги разпитваме повече”, каза още директорът на СДВР.

Справка в информационно-правните регистри показва, че Васил Лазов е имал две фирми, съобщи bTV. Първата " Железния - Васил Лазов ЕТ", е прекратила дейността си.

Втората му фирма се казва "Железния ЕООД". Тя се занимава с посредническа и консултантска дейност, производство и търговия със стоки и услуги, транспортна и спедиторска дейност, строеж и обзавеждане на недвижими имоти, хотелиерство и ресторантьорство и др.

Преди 5 дни в центъра на София бе застрелян 40-годишният благоевградски бизнесмен Йордан Динов, който бе главен мениджър на австрийската букмейкърска фирма “Скай Спорт 365 - България” ООД и управляваше пунктовете на “Planet Win 365” в страната.
На 25 март пък бе застрелян един от групата на "Наглите" - Кирил Кирилов-Шкафа.
Месец по-рано във Варна бе взривен в колата си в центъра на града 52-годишният бизнесмен Йордан Харасимов.

Преди два дни министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви пред националното радио, че не смята, че има ескалация на поръчковите убийства в страната. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Ново убийство в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди