изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:23 EEST
Четирима напуснаха ръководството на ДСБ. Отиват при Кунева?    
ПолитикаЧетирима високопоставени членове на ДСБ напускат партията. Единият от тях е Прошко Прошков, който излезе от ръководството на партията още в края на март, а останалите - Даниел Митов, Христо Ангеличин и Петър Николов. Двама от тях потвърдиха, че минават към сдружението на Меглена Кунева.

Прошков, който беше кандидат за кмет на Синята коалиция на последните местни избори, вече отправи остри критики към политиката на ДСБ. По думите му ръководството се е задълбочило в "апаратни игри".
В специално изявление днес четиримата заявяват, че са взели решението да напуснат партията след сериозен "размисъл и анализ".
"При създаването си ДСБ пое амбициозни ангажименти – да стане алтернатива на фасадната демокрация, да формулира нова национална кауза, да изгради десница отвъд дневния ред на политическия преход. За жалост, нито една от тези цели не беше осъществена. С течение на времето ние се превърнахме в клика, която търси само собственото си оцеляване. И, което е по-лошо, превърнахме избирателите си в заложник на политика, която вместо да заплашва, легитимира политическата фасада с предсказуемата си критика и непоследователното си поведение", заявяват отцепниците.

Те изтъкват, че в кампанията за кметските избори в София през 2011 г. са опитали да предложат политика от ново поколение, но това усилие срещнало съпротивата на апарата на ДСБ, който "направи всичко възможно тези избори да бъдат провалени". В началото на тази година пък пробвали дебат за случващото се в партията и десницата, но вместо това им било отговорено, че вече няма да се "инвестира" в тях.

"Никога няма да приемем който и да е да представя нашето участие в политиката като своя инвестиционна програма. Обидата от тази метафора и от лекотата, с която тя беше произнесена от лидера на ДСБ, не ни дава никакво основание да продължим да бъдем част от политическата сила, която преди 8 години учредихме. Ние няма да прекратим усилията си да открием новия смисъл на българската десница. Дължим това на хората, рискуващи да останат без глас в политическия процес. Ние сме и винаги ще бъдем част от поколението, израснало по митингите, с желание политиката да бъде предлагане на решения, а не задкулисно лабораторно занимание", мотивират се още четиримата.

Даниел Митов
беше зам.-председател на ДСБ, а миналата година остана член на националното ръководство. Той беше и кандидат за евродепутат от ДСБ, но не успя да стане такъв.

Петър Николов влезе в ръководството на ДСБ с решение през 2009 г. и остана в него до 2011 г.

Христо Ангеличин е бивш общински съветник от ДСБ в Столичния общински съвет от 2007 до 2011 г. и член на софийското ръководство на партията от 2008 - до 2012 г.

Двама от тях потвърдиха твърденията, че вече ще работят за сдружението на Меглена Кунева "България на гражданите". Очаква се то да прерасне в партия и според всички социологически проучвания има реален шанс да влезе в парламента на следващите избори.
"От известно време работя в тази посока", каза пред БТА Ангеличин, който още миналия месец беше на обиколка из страната с Кунева. Той добави, че в момента не вижда друг перспективен политически проект вдясно.

Петър Николов също ще работи за "България на гражданите".

Прошков пък заяви, че засега остава в Столичния общински съвет от групата на Синята коалиция. Преди дни обаче той призна в интервю пред "Дневник", че след изборите се е срещнал с Кунева. "Установихме, че трябва да направим политическа среща с хората от нейния и моя щаб, защото след изборите се разбра, че вотът в София - моят и нейният, се припокриват. Хората, които масово са гласували за мен, са гласували и за нея", заяви той.

Неофициално се твърди, че Даниел Митов също ще се присъедини към бившия еврокомисар.

От пресофиса на Меглена Кунева заявиха, че сдружението е отворено за младите и перспективните хора, които искат да работят за България.

"Не мога да коментирам защо напускат. Това, което видях като аргументи, е думата „обида”. Наистина не считам, че политика може да се прави през чувства и през състояние на обида, но това е суверенно решение и им желая успех", заяви пък членът на ръководството на ДСБ Петър Москов пред "Фокус". Възможно е да отиват в партията на Кунева. Това са индивидуални житейски проекти, в които въпросните господа виждат своето бъдеще, добави той.
 


Сходни връзки

Четирима напуснаха ръководството на ДСБ. Отиват при Кунева? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди